Matematik
Hastighedsvektor og længde
02. april 2006 af
*pernille* (Slettet)
x = 2*e^t
y = ½*e^2t - t
Angiv koordinatsættet til hastighedsvektoren v(t), og gør rede for, at længden af vektor v(t) = 2*e^t+1
v(t) = 2*e^t
e^2t-1
Er der sket en fejl? Hvordan beregner jeg længden?
y = ½*e^2t - t
Angiv koordinatsættet til hastighedsvektoren v(t), og gør rede for, at længden af vektor v(t) = 2*e^t+1
v(t) = 2*e^t
e^2t-1
Er der sket en fejl? Hvordan beregner jeg længden?
Svar #3
02. april 2006 af ibibib (Slettet)
Hastighedsvektoren er da som du skriver
v(t)= (2e^t, e^(2t)-1).
v(t)= (2e^t, e^(2t)-1).
Svar #6
02. april 2006 af ibibib (Slettet)
Længden i anden er
(2e^t)^2 + (e^(2t)-1)^2 =
4e^(2t) + (e^2t)^2 + 1 - 2e^(2t) =
(e^2t)^2 + 2e^(2t) + 1 =
(e^(2t)+1)^2
I den sidste ligning har jeg brugt en kvadratsætning "baglæns".
(2e^t)^2 + (e^(2t)-1)^2 =
4e^(2t) + (e^2t)^2 + 1 - 2e^(2t) =
(e^2t)^2 + 2e^(2t) + 1 =
(e^(2t)+1)^2
I den sidste ligning har jeg brugt en kvadratsætning "baglæns".
Skriv et svar til: Hastighedsvektor og længde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
