Matematik

Integrale, som giver problemer

04. april 2006 af BaggerTheMan (Slettet)
Mangler lidt hjælp til følgende opgave:

Om en kontinuert funktion f oplyses følgende:
f har definitionsmængden R
f(x) = k for xE[11;14]
(E = tilhørende, vidste ikke lige hvad jeg ellers skulle skrive?)
11 14
S(f(x))dx=78,3 og S(f(x))dx=79,8
1 1
Bestem k!

Hvordan finder jeg så k? Mangler bare nogen hints! På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2006 af miss-lama (Slettet)

Du kan eventuelt prøve siden: http://wims.unice.fr/wims/wims.cgi?session=XKB363BB54.2&+lang=en&+cmd=resume&+module=tool%2Fanalysis%2Ffunction.en
Ved ikke om den hjælper i dit tilfælde..

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2006 af sigmund (Slettet)

Funktionen er konstant for x E [11,14]. Tegner du en lodret linie i hhv. x = 11 og x = 14, får du et rektangel. Arealet af dette rektangel må være forskellen mellem de to integraler, ikke sandt? Samtidig skrives arealet som k*dx, hvor dx er det omtalte interval. Resten klarer du selv.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2006 af sigmund (Slettet)

Korrektion til #2:

"... hvor dx er det omtalte interval." --> "... hvor dx er forskellen mellem endepunkterne i det omtalte interval."

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2006 af mathon

S f(x)dx (fra 1 til 14) er i følge indskudsreglen =

S f(x)dx (fra 1 til 11)+S f(x)dx (fra 11 til 14 eller
79.8=78.3+S f(x)dx (fra 11 til 14), hvoraf

14
S kdx=1.5 = k*14-k*11 eller
11

3k=1.5 <=> k=0.5

Svar #5
04. april 2006 af BaggerTheMan (Slettet)

ok... det vil altså sige at k i mit tilfælder er 0,5? Tak for hjælpen, nu forstod jeg det meget bedre, skulle bare lige have det ind at f(x) er en konstant k for x E [11;14]

Skriv et svar til: Integrale, som giver problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.