Matematik

spg.til opgave u. hjælpe middel. haster skal afleveres imorgen

06. april 2006 af lotte-tQsen (Slettet)
hej jeg håber der eren der vil hjælp mig med to mindre opgaver.

den første er noget sandsynlighedsregning hvor jeg for et skema opgvivet

t: 3 8 a
p(X)=t) (1/3) (1/4) p

jeg har bestemt tallet p til at være 5/12
nu skal jeg bestemme a, når det oplyses at E(X)=13.
hvad skal ejg gøre her?


desuden har jeg en cirkel hvor jeg skal bestemme cos v og sinv. jeg ved at der fra vinklen ud til buen eller der hvor trekanten begynder at gå op er (3/4) så ved godt at cos v = 3/4 menhvad med sinus hvordan skal jeg lige se på det?

håber en vil hjælpe for det skal afleveres imorgen.

Svar #1
06. april 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

hjælp

Svar #2
06. april 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

please

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2006 af iljitj (Slettet)

Er ikke inde i sandsynlighedsregning, men den anden kan jeg nok hjælpe med.. Jeg kan bare ikke helt forstå hvad du mener..

Svar #4
06. april 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

jamen jeg har sådan en virkel hvor der er indtaget en trekant. linjestykket ud ud til siden er (3/4) hvor efter cosinus til v = cos(3/4)

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2006 af iljitj (Slettet)

v = cos (3/4) = 42 deg

sin v = arcsin (42) = 0.82

Er det du vil vide? hvad skal du bruge sinus til?

Svar #6
06. april 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

hvad betyder deg og hvad betyder arcsin

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2006 af iljitj (Slettet)

deg = grader

arcsin = arcus sinus = sin^-1

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
NEJ, NEJ, NEJ! Det er uden hjælpemidler. Brug, at

cos²(x) + sin²(x) = 1

Svar #9
06. april 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

hvordan vil du lige sætte det i sammenhæng med det... forstår jeg ikke

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. april 2006 af allan_sim

#9.
Du ved, at cos(v)=3/4. Samtidig gælder det forhold, som Mads gør opmærksom på i #8.

Dvs. at

cos²(v) + sin²(v) = 1
(3/4)² + sin²(v) = 1

Flyt rundt og tag kvadratroden, så har du sin(v).

Svar #11
06. april 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

mange tak skal du have:P:P


Skriv et svar til: spg.til opgave u. hjælpe middel. haster skal afleveres imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.