Matematik
Funktioner
10. april 2006 af
jensbv (Slettet)
Opgaven lyder:
En familie af funktioner er bestemt ved fa(x)=x^3-6x^2+9x+a.
Beregn de lokale ekstremumssteder for hver af funktionerne fa.
Bestem de tal a, for hvilke funktionen fa har netop tre nulpunkter.
Hvad menes der med en familie af funktioner? Og hvordan løser man opgaven? Lidt hjælp ville være tiltrængt...
På forhånd tak!
Mvh Jens
En familie af funktioner er bestemt ved fa(x)=x^3-6x^2+9x+a.
Beregn de lokale ekstremumssteder for hver af funktionerne fa.
Bestem de tal a, for hvilke funktionen fa har netop tre nulpunkter.
Hvad menes der med en familie af funktioner? Og hvordan løser man opgaven? Lidt hjælp ville være tiltrængt...
På forhånd tak!
Mvh Jens
Svar #1
10. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
En familie af funktioner betyder blot, at eftersom a kan antage mere end én værdi, er der mere end én funktion, og så kalder de det en familie.
Ekstremer finder du som du plejer; det vil sige ved at løse ligningen f_a'(x) = 0.
Prøv først selv at kom med et bud på hvordan man eventuelt kan gribe det næste spørgsmål an.
Ekstremer finder du som du plejer; det vil sige ved at løse ligningen f_a'(x) = 0.
Prøv først selv at kom med et bud på hvordan man eventuelt kan gribe det næste spørgsmål an.
Svar #2
25. oktober 2009 af wuuz (Slettet)
Hvordan beregens: Bestem de tal a, for hvilke funktionen fa har netop tre nulpunkter.
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
