Kemi
pH - beregning
16. april 2006 af
Jesp (Slettet)
Nogle der vil give mig nogle tricks til at løse denne opgave her:
I opgaven har jeg tidligere bestemt protolysgraden til 0,0577 og styrkekonstanten til 1,7653*10^-4
men så er der en ny under opgave som driller lidt, den lyder:
Til 1,00 af opløsningen myresyre sættes 4,08 g natriumformiat. Opløsningens volumen ændres ikke mærkbart herved
Beregn pH for den nye opløsning:
Mit bud: vi kender jo volumen og koncentrationen på myresyren, stofmængden kan findes der. Og så se i hvilket forhold de reagerer sammen i. Men så kender vi også massen af natriumformiat, som jeg ikke ved hvad jeg skal bruge til..
på forhånd tak
på forhånd mange tak...
I opgaven har jeg tidligere bestemt protolysgraden til 0,0577 og styrkekonstanten til 1,7653*10^-4
men så er der en ny under opgave som driller lidt, den lyder:
Til 1,00 af opløsningen myresyre sættes 4,08 g natriumformiat. Opløsningens volumen ændres ikke mærkbart herved
Beregn pH for den nye opløsning:
Mit bud: vi kender jo volumen og koncentrationen på myresyren, stofmængden kan findes der. Og så se i hvilket forhold de reagerer sammen i. Men så kender vi også massen af natriumformiat, som jeg ikke ved hvad jeg skal bruge til..
på forhånd tak
på forhånd mange tak...
Svar #2
16. april 2006 af Jesp (Slettet)
ok... Men vi har ikk regnet nogle opgaver med pufferligningen.. Men jeg har da fundet formlen:
pH = pKs + log [B]/[S]
er det pKs for myresyren? Synes i kk rigtig jeg ku finde det i databogen..
[S] er det angivne 0,050 M som er oplyst i bogen...
Hvordan finder jeg så koncentrationen til [B]??
Hvordan ser formlen ud for både natriumformiat og myresyren?
på forhånd tak..
pH = pKs + log [B]/[S]
er det pKs for myresyren? Synes i kk rigtig jeg ku finde det i databogen..
[S] er det angivne 0,050 M som er oplyst i bogen...
Hvordan finder jeg så koncentrationen til [B]??
Hvordan ser formlen ud for både natriumformiat og myresyren?
på forhånd tak..
Svar #3
18. april 2006 af dnadan (Slettet)
pKs(myresyre)=3,75
myresyre= HCOOH
natriumformiat=?? kan jeg desværre ikke finde nogle stedet
Hmmm har du en en volume til denne opgave? Ellers kan jeg ikk rigtig hjælpe dig..
myresyre= HCOOH
natriumformiat=?? kan jeg desværre ikke finde nogle stedet
Hmmm har du en en volume til denne opgave? Ellers kan jeg ikk rigtig hjælpe dig..
Skriv et svar til: pH - beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
