Matematik

spørgsmål til aflevering

17. april 2006 af Eva (Slettet)
Hey lige et par spørgsmål til min mataflevering

Først og fremmest hvad skal man i f)?? er helt lost :/

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/UD0585SF.pdf

Opg 3

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/MED0585SF.pdf

Skal jeg finde arealet af det parallelogram der udspændes mellem vektorerne og så dividere med 2 eller hvad kunne jeg ellers?

Opg 5
hvordan skal jeg forstå punktmængden, jeg skal jo bruge den til ar bestemme k??
men forstår ikke rigtigt hvad den siger

Og så et sidste spørgsmål til 6b
hvordan finder jeg afstanden mellem parameterfremstillingen og punktet??
Skal jeg omskrive det til en alm. ligning for en linie??
i såfald hvad kan jeg sætte ind på c's plads??

a,b er jo normalvektoren.. men hvad er c??

Håber der er en som lige har tid til at hjælpe.

På forhånd tak. Mvh Eva


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hvis du trækker de to integraler fra hinanden (lidt svært at skrive op), får du at

14
S f(x)dx = 1,5
11

Dette må være arealet af punktmængden der udspændes af x-aksen, grafen for f og de to lodrette linjer x=11 og x=14. Men da f(x)=k for x E [11;14], er grafen i dette interval en vandret linje, og punktmængden er derfor et rektangel, med arealet 1,5, længden 3 og højden k. Beregn k ud fra dette.

Svar #2
17. april 2006 af Eva (Slettet)

okay.. nu er jeg med...
tak skal du have :)

Var mine forslag til fremgangsmåder for udregning af de andre (3, 5, 6b)rigtige nok??

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2006 af ibibib (Slettet)

6b Du kan ikke omskrive en parameterfremstilling for en linje til en ligning. En linje i rummet har ikke en ligning.
Benyt formel (161) i formelsamlingen

Svar #4
17. april 2006 af Eva (Slettet)

åh ja ;) tak for det :) havde jeg lige overset..

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2006 af ibibib (Slettet)

5) Er det punktmængden N du spørger om?
Graferne for f og g skærer hinanden i x=1 som er nedre grænse. Den øvre grænse skal du beregne så arealet bliver 1/3.

Svar #6
17. april 2006 af Eva (Slettet)

jae.. hvordan jeg skal tolke det...
Er det rigtigt hvis jeg siger

k
S f(x) - g(x)
1

og så finder k sådan??

jeg får k = 1 når jeg gør det..

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2006 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen
k
S f(x) - g(x) = 1/3
1

Svaret er k = 4^(1/3)

Svar #8
17. april 2006 af Eva (Slettet)

hmm.. underligt... jeg bliver ved med at få en masse irationelle tal når jeg gør det..

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. april 2006 af ibibib (Slettet)


S f(x) - g(x) = S (x²-sqrt(x) dx =
1/3x³ - 2/3x^(3/2)

Når grænserne sættes ind
1/3x³ - 2/3x^(3/2) - 1/3 + 2/3

Da arealet skal være 1/3 er ligningen
1/3x³ - 2/3x^(3/2) = 0 <=>
(sætter x^(3/2) udenfor en parentes)
x^(3/2)*(1/3x^(3/2)-2/3) = 0 <=>
1/3x^(3/2)-2/3 = 0 <=>
1/3x^(3/2) = 2/3 <=>
x^(3/2) = 2 <=>
x = 2^(2/3)

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. april 2006 af ibibib (Slettet)


S f(x) - g(x) = S (x²-sqrt(x) dx =
1/3x³ - 2/3x^(3/2)

Når grænserne sættes ind
1/3x³ - 2/3x^(3/2) - 1/3 + 2/3

Da arealet skal være 1/3 er ligningen
1/3x³ - 2/3x^(3/2) = 0 <=>
(sætter x^(3/2) udenfor en parentes)
x^(3/2)*(1/3x^(3/2)-2/3) = 0 <=>
1/3x^(3/2)-2/3 = 0 <=>
1/3x^(3/2) = 2/3 <=>
x^(3/2) = 2 <=>
x = 2^(2/3)

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2006 af ibibib (Slettet)


S f(x) - g(x) = S (x²-sqrt(x) dx =
1/3x³ - 2/3x^(3/2)

Når grænserne sættes ind
1/3x³ - 2/3x^(3/2) - 1/3 + 2/3

Da arealet skal være 1/3 er ligningen
1/3x³ - 2/3x^(3/2) = 0 <=>
(sætter x^(3/2) udenfor en parentes)
x^(3/2)*(1/3x^(3/2)-2/3) = 0 <=>
1/3x^(3/2)-2/3 = 0 <=>
1/3x^(3/2) = 2/3 <=>
x^(3/2) = 2 <=>
x = 2^(2/3)

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. april 2006 af ibibib (Slettet)

Undskyld, min PC ville ikke som jeg.

Svar #13
17. april 2006 af Eva (Slettet)

f(x)= kva(x)
g(x)= x^2

Altså må det være omvendt:

S f(x) - g(x) = S (kva(x)-x^2) dx = 2/3x^(3/2)- 1/3 x^3

og når man sætter grænserne ind og sætter lig med 1/3 går det galt..

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. april 2006 af ibibib (Slettet)

Når x er større end 1 er x^2 større end sqrt(x). Derfor er mine beregninger rigtige nok.

Hvor er det i mine udregninger at du mener det går galt?

Svar #15
17. april 2006 af Eva (Slettet)

okay.. havde jeg ikke lige taget højde for.. det må du undskylde.

Mvh Eva

Skriv et svar til: spørgsmål til aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.