Fysik
Frit fald, parabel?
17. april 2006 af
sundancekid (Slettet)
Jeg sidder med en fysikrapport om frit fald. Og jeg ska dokumentere hvorfor (t,s)-grafen er en parabel. Dette skal jeg argumentere for ud fra dens (t^2,s)-graf og dens (t,v)-graf. Men kan simpel hen ikke finde sammenhængen, er der nogen derude der vil give en hånd?
Svar #2
17. april 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
Du skulle gerne kunne se, at hældningen for (t^2,s)-grafen = ½*g, og at hældningen for (t,v)-grafen = g.
Arealet under sidstnævnte = ½*t*g*t, hvilket skrevet lidt pænere giver ½*g*t^2.
Det kan forkomme lidt underligt, at arealer numerisk set er faldlængder, men den er god nok.
Arealet under sidstnævnte = ½*t*g*t, hvilket skrevet lidt pænere giver ½*g*t^2.
Det kan forkomme lidt underligt, at arealer numerisk set er faldlængder, men den er god nok.
Svar #3
17. april 2006 af sundancekid (Slettet)
jeg har påvist at den ene represænterer stedfunktionen og den anden hastighedsfunktionen.. Men vidste ikke jeg også skulle kigge på arealet, det kan være at det er dét der mangler. Men er arealet så forskriften for parablen eller hvorledes?
Skriv et svar til: Frit fald, parabel?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
