Matematik
Er det her rigtigt (tangentligning)?
18. april 2006 af
Smizze (Slettet)
f(x)=2x^3+3x^2-36x
P(1,f(1))
f'(x)=6x^2+6x-36
f'(1)=6*1^2+6*1-36=-24
f(1)=2*1^3+3*1^2-36*1=-31
y-f(1)=f'(1)(x-1) <=>
y+31=(-24)(x-1)
y+31=-24x+24
y=-24x-7
Er det rigtigt regnet ud?
P(1,f(1))
f'(x)=6x^2+6x-36
f'(1)=6*1^2+6*1-36=-24
f(1)=2*1^3+3*1^2-36*1=-31
y-f(1)=f'(1)(x-1) <=>
y+31=(-24)(x-1)
y+31=-24x+24
y=-24x-7
Er det rigtigt regnet ud?
Svar #1
18. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)
Hvis du spørger om y=-24x-7 er ligningen for tangenten med røringspunkt (1,f(1)) så er svaret ja....
Skriv et svar til: Er det her rigtigt (tangentligning)?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
