Debat

den nye gymnasiereform

21. april 2006 af pingokbh (Slettet)
De skrev den anden dag i information at den nye reform kun giver omkring 5 % af en årgang mulighed for at læse de naturvidenskabelige fag, mod 17 %. Forstår stadig ikke at man reformerede gymnasiet, når det er i folkeskolen at problemet ligger. Man kunne dog godt gøre musik og billedkundst i gymnasiet frivilligt, så man kan vælge andre fag istedet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2006 af Mac3 (Slettet)

Hvori ligger problemet med folkeskolen efter din mening?

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2006 af MiaMette (Slettet)

Men bliver det ikke meget lettere at supplere med enkeltfag i den nye reform?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2006 af allan_sim

#0.
Man har ikke længere både musik og billedkunst efter reformen - faktisk er det ikke sikkert, at man har nogen af dem, da man kun skal have et kunstnerisk fag obligatorisk - og det kunne f.eks. også være mediefag eller drama. Stx er en almengymnasial uddannelse, og kunstnerisk dannelse hører til almen dannelse. Hvis man ikke synes, at man gider beskæftige sig med de fag, så bør man vælge en anden ungdomsuddannelse.

Svar #4
22. april 2006 af pingokbh (Slettet)

Man bør effektivisere fag som matematik og fysik/kemi. Lige nu er fagene på et alt for lavt niveau, så DK kommer bagud i forhold til andre lande, det er dog positivt at der er kommet prøver, hvilket forhåbentlig vil hjælpe med at belyse problemerne. Derudover bør man niveau inddele de svære fag som engelsk og naturvidenskabelige fag, så dem der er gode til dem ikke forfalder grundet det lave niveau. Kender mange der kedede sig i folkeskolen i matematik, og kunne have nået at lære meget mere, hvis man lavede to niveauer, også sjovere for eleverne. Så ligger den også mere op til inddellingen i gymnasiet.

Skriv et svar til: den nye gymnasiereform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.