Matematik
Integrale: rumfang
23. april 2006 af
Einsteinium (Slettet)
Opgave 5.112
Hej.. har denne opgave stillet:
f(x) = sinx*sqrt[1-cosx)
omdrejes 360grader om førsteaksen. Beregn omdrejningslegemets rumfang:
V = pi* S(sinx*sqrt[1-cosx))^2 dk =
pi* S((sinx)^2*(1-cosx)) dx
kan ikke komme videre herfra? Skal jeg bruge partiel eller substitution? Kan ikke få det til at blive noget pænt med partiel.. s: Nogen der kan se det?
på forhånd tak
Hej.. har denne opgave stillet:
f(x) = sinx*sqrt[1-cosx)
omdrejes 360grader om førsteaksen. Beregn omdrejningslegemets rumfang:
V = pi* S(sinx*sqrt[1-cosx))^2 dk =
pi* S((sinx)^2*(1-cosx)) dx
kan ikke komme videre herfra? Skal jeg bruge partiel eller substitution? Kan ikke få det til at blive noget pænt med partiel.. s: Nogen der kan se det?
på forhånd tak
Svar #1
23. april 2006 af Einsteinium (Slettet)
Piv, jeg føler mig forbigået.. Ingen af mine seneste spørgsmål er blevet besvaret. øv ):
Svar #2
23. april 2006 af ibibib (Slettet)
Gang parantesen ud og del op i to integraler.
Det ene løses ved substitution t=sinx og det andet løses vha. formel (175).
Det ene løses ved substitution t=sinx og det andet løses vha. formel (175).
Skriv et svar til: Integrale: rumfang
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
