Matematik
Haster - Passer det? kemi
24. april 2006 af
Stine pigen (Slettet)
Der jeg har et spørgsmål i denne opg som jeg tvivler på.. Jeg skriver lige hel opgaven for en sikkerhedsskyld
To funktioner er givet ved
f(x)=x^2+3 og g(x)=lnx+2
1.Spørgsmål:
Bestem en ligning til tangenten til grafen g(x) i punktet (1,(g(1)):
Der får jeg den til y=x+1
Men det er 2.spørsmålk jeg tvivler på:
Grafen for f har i punktet Q(x0,f(x0)) en tangent, der er parallel med tangenten til g(x) som jeg har fundet øverst
Bestem koordinat sættet til Q
Hvordan gør man det?
To funktioner er givet ved
f(x)=x^2+3 og g(x)=lnx+2
1.Spørgsmål:
Bestem en ligning til tangenten til grafen g(x) i punktet (1,(g(1)):
Der får jeg den til y=x+1
Men det er 2.spørsmålk jeg tvivler på:
Grafen for f har i punktet Q(x0,f(x0)) en tangent, der er parallel med tangenten til g(x) som jeg har fundet øverst
Bestem koordinat sættet til Q
Hvordan gør man det?
Svar #1
24. april 2006 af h.k. (Slettet)
Tangenterne skal have samme hældning, altså skal du løse ligningen f´(x)=1. Derved burde du få førstekoordinaten til Q, andenkoordinaten bestemmes ved indsættelse...
Skriv et svar til: Haster - Passer det? kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
