Matematik

Trekantstilfældet igen

27. april 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej,
Nu står jeg i sådan en position:

Opgaven lyder: der eksisterer to trekanter med de angivne mål. Beregn for begge trekanter siden b og de to ukendte vinkler.

Følgende informationer:

Vinklen A = 31 grader
Sidelængden c = 51
Sidelængden a = 30

Hvad skal jeg gøre, der er to trekanter og det forvirrer mig rimelig meget...

Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2006 af dnadan (Slettet)

de 2 trekanter har samme mål, så du skal vel bare beregne dem som en, brug sinus relationen...

Svar #2
27. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

det kan jeg jo ikke, det er hverken b's vinkel eller sidelængde

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2006 af dnadan (Slettet)

jo det kan du nu, beregn vinkel C, hvorefter du så kender vinkel B( trekant=180 grader), og nu kan du nemt beregne síden b...

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2006 af ibibib (Slettet)

Når du beregner C, vil du få to løsninger, da sin(v)=sin(180-v).

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2006 af Anotte (Slettet)

det er nemmere at bruge cos-relationen, så er man sikker på altid at få alle resultater med, det er sikrest kun at bruge sin-relationen når man skal finde en ukendt side

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2006 af ibibib (Slettet)

#5 det er rigtigt, men vil i dette tilfælde (når der ER to løsninger) føre til en andengradsligning.
Det er vel ikke nemmere, men det er mere sikkert.

Skriv et svar til: Trekantstilfældet igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.