Kemi
Empiriske formel - opgave 6.18
28. april 2006 af
Maelkeboette (Slettet)
Der foreligger et organisk stof, som kun indholder C, h og O. Ved fuldstændig forbænding af 1,030 g af stoffet dannes 2,06 g g CO2 og 0,843 g H2O.
A) Beregn stoffets indhold af C, H og O. Angiv svaret i masseprocent:
m%(c)=54,58%
m%(h)=9,17%
m%(o)=36,25%
B) Bestem stoffets empiriske formel:
Her har jeg fået (C2H4O)x, men jeg er overhoved ikke sikker på at det er rigtigt.
Er der nogen som gider tjekke det, og hvis det er rigtigt give mig lidt råd om næste opgave:
Stoffet er en væske, som er blandbar med vand. En blanding af 2,00 g af stoffet og 100 g vand har et frysepunkt på -0,845 C.
Beregn stoffets molare masse?
A) Beregn stoffets indhold af C, H og O. Angiv svaret i masseprocent:
m%(c)=54,58%
m%(h)=9,17%
m%(o)=36,25%
B) Bestem stoffets empiriske formel:
Her har jeg fået (C2H4O)x, men jeg er overhoved ikke sikker på at det er rigtigt.
Er der nogen som gider tjekke det, og hvis det er rigtigt give mig lidt råd om næste opgave:
Stoffet er en væske, som er blandbar med vand. En blanding af 2,00 g af stoffet og 100 g vand har et frysepunkt på -0,845 C.
Beregn stoffets molare masse?
Svar #1
29. april 2006 af frodo (Slettet)
A) virker meget fornuftig
B) du har netop angivet frysepuktssænkningen.
anvend:
-DT(f)=K(f)*c(molal)
du kan heri isolere c(molal), der er defineret som: n(A)/m(solvent)
da du således kender n(a) og m(a), kan du bestemme M(a).
B) du har netop angivet frysepuktssænkningen.
anvend:
-DT(f)=K(f)*c(molal)
du kan heri isolere c(molal), der er defineret som: n(A)/m(solvent)
da du således kender n(a) og m(a), kan du bestemme M(a).
Svar #2
29. april 2006 af Maelkeboette (Slettet)
Okay, tak..
Men er der nogen, som gider tjekke om den empiriske formel er rigtig, fordi jeg er meget sikker på den er forkert..
Men er der nogen, som gider tjekke om den empiriske formel er rigtig, fordi jeg er meget sikker på den er forkert..
Skriv et svar til: Empiriske formel - opgave 6.18
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
