Matematik
Mat aflvering - 2 små opg
30. april 2006 af
Stine pigen (Slettet)
Jeg er ikk lige den bedste til at reducere stykker, men har da gjort en indsats som i meget gerne må kigge på om de er rigtige..
4(x-y)^2 + 2x(4y-2x)
4(x^2-2xy+y^2)+8xy-4x^2
4x^2 - 8xy + 4y^2+ 8xy - 4x^2
4y^2!!
og så er der en opg til som jeg tror jeg har lavet forkert:
Skriv nudtrykket på formen af b*a^x
a^7 * (a^-2)^3 * kvadratrod(16a)
mit bud:
a^7 * a^-6 = a^1
kvadratrod(16)=4a^½
derfor 4a^½ * a^1
på forhånd mange tak
4(x-y)^2 + 2x(4y-2x)
4(x^2-2xy+y^2)+8xy-4x^2
4x^2 - 8xy + 4y^2+ 8xy - 4x^2
4y^2!!
og så er der en opg til som jeg tror jeg har lavet forkert:
Skriv nudtrykket på formen af b*a^x
a^7 * (a^-2)^3 * kvadratrod(16a)
mit bud:
a^7 * a^-6 = a^1
kvadratrod(16)=4a^½
derfor 4a^½ * a^1
på forhånd mange tak
Svar #1
30. april 2006 af Jakobmp (Slettet)
Det ser fint nok ud, men sidste del forstår jeg bare ikke helt.
Svar #2
30. april 2006 af eightx2 (Slettet)
Den første er rigtig nok.
I den næste: husk at a^1=a, så du kan gange sammen med 4a^½.
I den næste: husk at a^1=a, så du kan gange sammen med 4a^½.
Svar #3
30. april 2006 af ibibib (Slettet)
Først når du reducerer
4a^½ * a^1
til
4a^1,5
er udtrykket på formen b*a^x.
Skriv et svar til: Mat aflvering - 2 små opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
