Matematik
monotoni forhold og lokale ekstrema - 2003-8-1
01. maj 2006 af
Louise_K (Slettet)
Jeg skal lave HF 2003-8-1 opgave 5. der lyder:
en funktion f er bestemt ved:
f(x)= x^4-8x^2+7.
jeg er så meget i tvivl om hvor og hvordan jeg skal starte. Jeg ved godt at jeg skal differenciere f, og der får jeg:
f'(x) = 4x^3 - 16x
er det helt forkert?
Hvis det er rigtigt, så skal jeg sætte x uden for parentesen, men jeg er alligevel bare lidt tabt.
Håber at I kal hjælpe mig med nogle hints osv.
en funktion f er bestemt ved:
f(x)= x^4-8x^2+7.
jeg er så meget i tvivl om hvor og hvordan jeg skal starte. Jeg ved godt at jeg skal differenciere f, og der får jeg:
f'(x) = 4x^3 - 16x
er det helt forkert?
Hvis det er rigtigt, så skal jeg sætte x uden for parentesen, men jeg er alligevel bare lidt tabt.
Håber at I kal hjælpe mig med nogle hints osv.
Svar #1
01. maj 2006 af Draagslag (Slettet)
Det er korrekt.
Sæt f'(x) = 0
Sæt her korrekt x uden for parantes og benyt nulreglen til at finde nulpunkter.
Sæt f'(x) = 0
Sæt her korrekt x uden for parantes og benyt nulreglen til at finde nulpunkter.
Svar #2
01. maj 2006 af Louise_K (Slettet)
Det gjorde jeg også, men så fik jeg nogle sindsyge tal.
x=0 el. x= +-kvardratroden af 8.
x=0 el. x= +-kvardratroden af 8.
Svar #3
01. maj 2006 af Draagslag (Slettet)
x = 0 er rigtigt nok.
Men kig engang til på ligningen
Jeg retter lige mig selv, vi sætter 4x uden for parantes.
f'(x) = 0 <=> 4x^3 - 16x = 0 <=> 4x(x^2-4) = 0 <=> 4x = 0 V x^2 - 4 = 0.
Men kig engang til på ligningen
Jeg retter lige mig selv, vi sætter 4x uden for parantes.
f'(x) = 0 <=> 4x^3 - 16x = 0 <=> 4x(x^2-4) = 0 <=> 4x = 0 V x^2 - 4 = 0.
Skriv et svar til: monotoni forhold og lokale ekstrema - 2003-8-1
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
