Fysik

Arbejde

04. maj 2006 af viggojensens (Slettet)
En fjeder med fjederkonstanten 2200 N/m forlænges med 4,0 cm fra
ligevægtsstillingen.

1)Beregn det af omgivelserne udførte arbejde.
2)Fjederen forlænges yderligere med 6,0 cm. Hvor stort et arbejde udfører omgivelserne ved denne forlængelse ?

-------------
Jeg har regnet opg. 1 til 1,76j. (passer det?)
Hvordan regner jeg opg. 2?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2006 af Peden (Slettet)

1)Arbejde er lig kraft gange vej. Fjederkraften er lig sammenpresningen gange fjederkonstanten.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2006 af mathon

som #1 anviser: "Arbejde er lig kraft gange vej".

Fjederkraften F=k*x, hvor x er positionen på en akse parallel med fjederens længderetning.

på et uendeligt lille vejstykke dx er fjederkraften konstant og arbejdet kan beregnes A=F*dx=kx*dx.
På et vejstykke,a, kan arbejdet beregnes ved at summere alle disse små arbejdsbidrag fra 0 til a. Denne sum nærmer sig ubegrænset til

a
S kx*dx
0
som du kan beregne, når a=4cm.

i sidste spørgsmål er forøgelsen fra 4cm til 6cm

6
S kx*dx=?
4

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2006 af Peden (Slettet)

Hvorfor ikke bare:

A = F * s => A = k * x * s?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2006 af P3X-018 (Slettet)

Peden, vil det der ikke være forskellig fra

U(b) - U(a) = ½k(b^2-a^2)

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2006 af P3X-018 (Slettet)

Arbejde er nemlig defineret som

A = S F*dr

Hvor F og dr er vektorer. F*s holder vel når kraften er uafhængig af vejen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2006 af QaZZaQ

#3, fordi kraften er en funktion af 's'. Havde det været en konstant kraft så havde der gældet at
A = S F*ds =F* S ds= F*s

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2006 af Peden (Slettet)

#6:
Ah ja, jeg kunne vælge at åbne øjnene lidt, alle de s'er og x'er er da forvirrende :)

Svar #8
06. maj 2006 af viggojensens (Slettet)

Så dette er forkert eller hvad??
A=0,5*2200*(0,04)^2=1,76

Svar #9
06. maj 2006 af viggojensens (Slettet)

Så tror jeg jeg er kommet frem til noget....

1)=1,76j.?
2)=2,2j.?

korrekt?

Svar #10
06. maj 2006 af viggojensens (Slettet)

Help meee please..

Skriv et svar til: Arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.