Matematik

noget med et andengradspolynomium

15. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)
Opgave 9 i følgende sæt

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/UD0588.pdf

Hints tak?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)

Den har jeg vidst lige lavet.. men hintet er vel at du ved at P = ax^2 + bx + c ...

Svar #2
15. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

Ja det har jeg gjort. Større hint?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)

jamen så gør du det, der står.. tager P' og ganger med 2x og sådan.. og så finder du bare den andengradsligning det bliver til.

Svar #4
15. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

Vil du gerne prøve at skrive den op for mig? Please?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

P´(x) = 2ax+ b

2x(2ax+ b) = ax² + bx + c -2x²+1

4ax² + 2bx = ax² + bx + c -2x²+1

3ax² bx - c = -2x² + 1

Hvad må gælde om venstresiden, når dette skal være lig højresiden?

Svar #6
15. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

Hov der var superhelten. Jeg tror ikke jeg kan finde ud af noget i dag. Er for træt. Må hellere sove - for altid. Hej hej

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#5

Rettelse, der mangler lige et plus

3ax²+ bx - c = -2x² + 1

Svar #8
15. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

#7

Ja det kan ske selv for den bedste

Skriv et svar til: noget med et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.