Matematik
Mat-opgave - uden hjælpemidler
18. maj 2006 af
Anna18 (Slettet)
Hej hej
Jeg er lige ved at forberede til skriftlig eksamen i matematik uden hjælpemidler.
Er der nogen der kan hjælpe mig med opg. 8 i opgavesættet som kan findes på denne adresse:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-4.pdf
Mvh. Anna
Jeg er lige ved at forberede til skriftlig eksamen i matematik uden hjælpemidler.
Er der nogen der kan hjælpe mig med opg. 8 i opgavesættet som kan findes på denne adresse:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-4.pdf
Mvh. Anna
Svar #4
18. maj 2006 af Anna18 (Slettet)
Okay. Mange tak... :O)
Kan du også hjælpe mig med hvordan man beregner h i opgave 10?
Kan du også hjælpe mig med hvordan man beregner h i opgave 10?
Svar #5
18. maj 2006 af Kraken (Slettet)
Løste opgave 10 for kort tid siden her på siden. Fremgangsmåden er:
Da trekant ABP og PDC er ensviklede (kig på topvinkler) er skalafaktoren for disse to trekanter:
BA/DC = k = 6/4 = AP/PD
En følge heraf er at PD kan skrives:
PD = 4/6 * AP
Kigges der på trekant APH og ADC er de også ensvinklede og her er skalafaktoren:
k = DC/PH = 4/h
Deraf er forholdet mellem følgende sider:
AD/AP = (AP+PD)/AP = (AP+(4/6)*AP)/AP = AP(1+(4/6))/AP = 1+(4/6) = k = 4/h
højden bliver så: 10/6 = 4/h <-> h = 4*(6/10) = 24/10 = 2,4
Så højden er: h=2,4m, hvilket faktisk passer godt med størrelseforholdene på tegningen
Da trekant ABP og PDC er ensviklede (kig på topvinkler) er skalafaktoren for disse to trekanter:
BA/DC = k = 6/4 = AP/PD
En følge heraf er at PD kan skrives:
PD = 4/6 * AP
Kigges der på trekant APH og ADC er de også ensvinklede og her er skalafaktoren:
k = DC/PH = 4/h
Deraf er forholdet mellem følgende sider:
AD/AP = (AP+PD)/AP = (AP+(4/6)*AP)/AP = AP(1+(4/6))/AP = 1+(4/6) = k = 4/h
højden bliver så: 10/6 = 4/h <-> h = 4*(6/10) = 24/10 = 2,4
Så højden er: h=2,4m, hvilket faktisk passer godt med størrelseforholdene på tegningen
Skriv et svar til: Mat-opgave - uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
