Matematik
Endnu en uden hjælpemidler
18. maj 2006 af
Mads123 (Slettet)
Håber I lige kan hjælpe med disse opgaver, så jeg ikke kommer imorgen med frygt for at få lignende opgaver.
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-4.pdf
Opgave 2:
Opgave 4:
Har fundet ud af den. Men er der nogle regneregler ekstra man skal vide for e, ln(x), og log? Havde ikke kunne løse den uden hjælpemidler.
Opgave 6:
x=-2 siger sig selv. Men hvad med den anden?
Lige sidste spørgsmål. Hvordan er det med definitionsmængder? Skal man kun skrive dem hvis de ber om det, eller bør man lige skrive xER?
Håber ikke de sammme opgaver har været svaret før idag.
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-4.pdf
Opgave 2:
Opgave 4:
Har fundet ud af den. Men er der nogle regneregler ekstra man skal vide for e, ln(x), og log? Havde ikke kunne løse den uden hjælpemidler.
Opgave 6:
x=-2 siger sig selv. Men hvad med den anden?
Lige sidste spørgsmål. Hvordan er det med definitionsmængder? Skal man kun skrive dem hvis de ber om det, eller bør man lige skrive xER?
Håber ikke de sammme opgaver har været svaret før idag.
Svar #1
18. maj 2006 af weezel (Slettet)
For opgave 2:
Når x er -3, -1 og 5 er ligningen =0 og kun der. Sæt eventuel skiftevis -4, -2, 0 og 6 ind, se hvad du får. Det burde fortælle dig hvornår >0 gælder. Ved -4 fås -27, så fra -uendelig til -3 er ligningen <0 osv.
Når x er -3, -1 og 5 er ligningen =0 og kun der. Sæt eventuel skiftevis -4, -2, 0 og 6 ind, se hvad du får. Det burde fortælle dig hvornår >0 gælder. Ved -4 fås -27, så fra -uendelig til -3 er ligningen <0 osv.
Svar #2
18. maj 2006 af Mars Volta (Slettet)
Opgave 6:
Hvis tællerpol. er én grad større end nævnerpol. har grafen skråasymptote.
Hvis x1 er rod i nævner men ikke i tæller har grafen lodret asymptote i x=x1.
Hvis tællerpol. er én grad større end nævnerpol. har grafen skråasymptote.
Hvis x1 er rod i nævner men ikke i tæller har grafen lodret asymptote i x=x1.
Skriv et svar til: Endnu en uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
