Matematik
Uden hjælp mat
19. maj 2006 af
Einsteinium (Slettet)
Hejsa...
jeg var lige til prøve idag og der var en opgave jeg var lidt usikker på:
Man har en graf, f, som fra -2 - 0 ligger under x-aksen og danner punktmængden M1. Så ligger grafen over x-aksen fra 0-3 og danner punktmængden M2. M1 oplyses til at være 16/3 og af S fra -2 - 3 af f(x) = 125/12
Bestem fra -2 - 0 S (fx) dx = -16/3
har jeg sagt fordi den jo ligger under x-aksen. Rigtigt?
Bestem arealet af M2
Her har jeg sagt 125/12 - 16/3 ...
er det rigtigt?
Håber nogen lige vil kigge og, forhåbentlig, give mig ret!
jeg var lige til prøve idag og der var en opgave jeg var lidt usikker på:
Man har en graf, f, som fra -2 - 0 ligger under x-aksen og danner punktmængden M1. Så ligger grafen over x-aksen fra 0-3 og danner punktmængden M2. M1 oplyses til at være 16/3 og af S fra -2 - 3 af f(x) = 125/12
Bestem fra -2 - 0 S (fx) dx = -16/3
har jeg sagt fordi den jo ligger under x-aksen. Rigtigt?
Bestem arealet af M2
Her har jeg sagt 125/12 - 16/3 ...
er det rigtigt?
Håber nogen lige vil kigge og, forhåbentlig, give mig ret!
Svar #1
19. maj 2006 af jgthb (Slettet)
desværre er det forkert. løsning:
M1+M2=125/12
(-16/3)+M2=125/12
M2=125/12+16/3
M1+M2=125/12
(-16/3)+M2=125/12
M2=125/12+16/3
Svar #2
19. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)
fuck.. men det går nok....et halv forkert spørgsmål... men stadig nedern. Jeg tænkte nok det var sådan der, men jeg havde intet at underbygge mine tanker med så jeg måtte jo vælge.
Svar #3
19. maj 2006 af sigmund (Slettet)
Den første er god nok. Den anden er vist forkert. Det samlede integrale er 125/12, mens integralet fra -2 til 0 er -16/3. Det samlede integrale er jo summen af de to delintegraler. Vi kan opstille ligningen -16/3 + M2 = 125/12, hvor M2 er det ukendte integrale (som er lig arealet, da punktmængden ligger over 1. aksen). Svaret er derfor 125/12 + 16/3 -- desværre...
Skriv et svar til: Uden hjælp mat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
