Matematik
2 små Mat. opg.
20. maj 2006 af
The-cracker (Slettet)
Hej jeg sidder lige her med 2 opg. som omhandler asymtoter. Jeg kan ikke huske hvordan det er man gør, og har ikke min mat. bog.
opg. 1
Bestem en ligning for den vandrette asymtote til grafen for funktionen f, når.
f(x)=2+(9/10)^x
opg. 2
Bestem en ligning for hver af asymtoterne til grafen for funktionen
f(x)=e^x+(1/x).
Nogen som kan hjælpe med de 2 opg. så ville det været godt.
opg. 1
Bestem en ligning for den vandrette asymtote til grafen for funktionen f, når.
f(x)=2+(9/10)^x
opg. 2
Bestem en ligning for hver af asymtoterne til grafen for funktionen
f(x)=e^x+(1/x).
Nogen som kan hjælpe med de 2 opg. så ville det været godt.
Svar #2
20. maj 2006 af Sansnom (Slettet)
I opg 1:
Da 0,9^x -> 0 for x-> uendeligt har du, at f(x)->2 for x -> uendeligt
Dermed er y=2 vandret asymptote til grafen for f.
I opg 2:
Her får du kun et hint, så kan du sikkert selv finde løsningen.
Kig på hver af de to led (e^x og 1/x), når x går mod 0 (både fra venstre og fra højre), mod -uendeligt og mod uendeligt. Du vil så se de to asymptoter.
Da 0,9^x -> 0 for x-> uendeligt har du, at f(x)->2 for x -> uendeligt
Dermed er y=2 vandret asymptote til grafen for f.
I opg 2:
Her får du kun et hint, så kan du sikkert selv finde løsningen.
Kig på hver af de to led (e^x og 1/x), når x går mod 0 (både fra venstre og fra højre), mod -uendeligt og mod uendeligt. Du vil så se de to asymptoter.
Skriv et svar til: 2 små Mat. opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
