Matematik

Har brug for hjælp !

25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)
Hej..

Har fået en opgave for som lyder således:

Et rektangulært stykke papir har sidelængderne 12 og 15.
Et hjørne bukkes om mod det modsatte hjørne som vist på figuren. Herved dannes en trekant - skraveret på tegningen.
Bestem arealet af denne trekant.

(Ved ik hvordan jeg kan vise figuren :S)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2006 af Nowa (Slettet)

Du ved at "enden" af papiret er 12. Hvis du bukker den ned til modsatte hjørne, så den flugter med papirets kant (lissom når man laver en smart papirsflyver), så får du en ligebenet trekant. Den ene katete = "enden" af papiret = 12, og den anden katete er derfor også 12. Nu har du en højde og en grundlinje. Arealet af trekanten findes ved:
A=h*g*0,5 <=> A=12*12*0,5 <=> A=72

- hvis jeg altså har forsået opgaven rigtigt... :)

Svar #2
25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

Okay.. Mange tak skal du have.. Men har du en e-mail som jeg kan sende figuren til? Sådan så du kan se om du har forstået opgaven rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2006 af allan_sim

#2.
Hvis du har noget i elektronisk form, så upload det på

http://peecee.dk/

og link til det herinde.

Svar #4
25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

Sådan!! :D

http://peecee.dk/?id=40728

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Lad os kalde trekanter ABC, hvor c er hypotenusen.

Du kender så a=12 og du ved, at b+c=15. Brug det, samt pythagoras så du har to ligninger med 2 ubekendte (b og c).

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2006 af Nowa (Slettet)

#4
Okay, så har jeg ikke forstået opgaven korrekt... :(

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2006 af hopper (Slettet)

Hvis du omdøber den det lille stykke i toppen x då har du tre sider som hedder:

12 og h og 15-h

så kan du vel bruge formlen a^2+b^2=c^2 så den kommer til at hede:

12^2+x^2=(15-x)^2 og så bliver x=27/10

så har man en højde (12) og en grundlinje (27/10)

så skulle det ikke være svært at finde Arealet

Svar #8
25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

#5 : Kan du skrive ligningerne op for mig? Så jeg kan se hvordan man ska gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

#8
b+c=12 og a^2+b^2=c^2 er de to ligninger.

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2006 af hopper (Slettet)

kom til at skrive h i stedet for x i:

12 og x og 15-x

Svar #11
25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

Hvordan kan man skrive det ind i TI-interactive?

#7: 12^2+x^2=(15-x)^2

Jeg har prøvet at skrive det ind som:

solve((12^2+x^2=(15-x)^2),x)

Men den svarer bare:

solve((12^2+x^2=(15-x)^2),x) false

Nogle som er ekspert til det program?




Brugbart svar (0)

Svar #12
25. maj 2006 af hopper (Slettet)

kender ikke det program men min TI-89 kan godt regne den...! men ellers så gang () ud og brug det istedet...!

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

#11

Det virker uden problemer for mig, hvis jeg kopierer din solve linie ind i TI, så jeg har svært ved at gennemskue, hvad problemet kan være.

Svar #14
25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

Nårh ok.. Men Sansnom kender det sikkert :)
Kan du hjælpe, hvis du læser dette?


Svar #15
25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

#11

Nogle der kan hjælpe der???

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. maj 2006 af hopper (Slettet)

er det så vigtigt at bruge det program? det kan jo simpelt regnes i hånden?

Svar #17
25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

16# : Ja det ved jeg .. Men jeg er sådan set havnet i en "bærbar-klasse" hvor vi skal aflevere vores matematikafleveringer elektronisk..
Så det kan jeg altså ik gøre :(

Men det ville være godt når man skal op i skriftlig mat. u. hjælpemidler..

Svar #18
25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

Hvordan kan man skrive det ind i TI-interactive?

#7: 12^2+x^2=(15-x)^2

Jeg har prøvet at skrive det ind som:

solve((12^2+x^2=(15-x)^2),x)

Men den svarer bare:

solve((12^2+x^2=(15-x)^2),x) false

Stadig ingen som kan hjælpe? Er i tidsnød..

Brugbart svar (0)

Svar #19
25. maj 2006 af hopper (Slettet)

kan du ikke skrive det som:

solve(12^2+x^2=225+x^2+30x,x)

det er da bedre end ingenting :)

Svar #20
25. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

Sådan taak..
Jeg må ha skrevet noget andet efter =




Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.