Matematik

Uden hjælpemidler

25. maj 2006 af Jelly (Slettet)
Det er angående opgave 11.

Hvordan har i løst den. Har virkelig brugt tid på den, men kommer ingen vegne. Håver nogen vil vise mig hvordan den løses.

På forhånd tak!

Kan findes her:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-8-4_UDEN.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2006 af Madsst (Slettet)

En lille er tangent til en cirkel når den har netop et skæringspunkt med cirklen. Dvs at du skal undersøge for hvilket tal a, der findes dobbeltrod når du skærer linien med cirklen, og det er netop når diskrimanten er lig nul.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Brug dist-formlen. Afstanden mellem centrum og linien skal være ligmed radius.

Derfra kommer a næsten helt af sig selv.

Svar #3
25. maj 2006 af Jelly (Slettet)

okay...

Dvs.

cirklens centrum er P(0,0) og linjen punkt (0,1).

og afstanden mellem disse punkter er netop radius =1

Hvad gør man nu?

Svar #4
25. maj 2006 af Jelly (Slettet)

nogen der vil hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2006 af sigmund (Slettet)

Se den anden tråd (du har postet to).

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

#4

Jeg har allerede givet svaret i #2.

Skriv dist-formlen mellem punkt og line op, sæt værdierne ind, og isoler a.

Jeg ved ikke, hvad du mener med (0,1) (du skal ikke bruge et punkt på linien), men centrum i (0,0) er korrekt.


Svar #7
25. maj 2006 af Jelly (Slettet)

okay sansnom

Dvs.

jeg har punkt P (0,0)
og linjen y= ax + 2

dist(P,l) = |ax * 0 + 2 - 0| / sqrt((ax^2 + 1)) = 2 / sqrt((ax^2 + 1))

hvad nu?

Skriv et svar til: Uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.