Matematik
noget med differentialkvotient
30. maj 2006 af
oestervig2 (Slettet)
Jeg skal løse en opgave, hvor jeg har en trekant med grundflade 8 og højde 3... Højden i trekanten deler grundfladen midt på, og jeg skal regne ud, hvor et punkt P skal ligge på den linie som højden danner for at afstanden PC + PA + PB blir mindst mulig (desuden skal P placeres sådan at PA = PB)
Det er vist rimelig forvirrende det her... hmm...
Men det er noget med at finde differentialkvontient af formlen for den samlede længde, men jeg forstår det ikke helt... og det gøt I nok heller ikke efter den 'sø-forklaring'
Det er vist rimelig forvirrende det her... hmm...
Men det er noget med at finde differentialkvontient af formlen for den samlede længde, men jeg forstår det ikke helt... og det gøt I nok heller ikke efter den 'sø-forklaring'
Svar #3
30. maj 2006 af ibibib (Slettet)
Kald højdens skæring med AB for H.
Kald PH for x.
|AP| = |BP| = sqrt(4²+x²) og
|CP| = 3-x.
Nu kan du benytte dit forslag om differentialregning.
Jeg får x=2,309.
Kald PH for x.
|AP| = |BP| = sqrt(4²+x²) og
|CP| = 3-x.
Nu kan du benytte dit forslag om differentialregning.
Jeg får x=2,309.
Svar #4
30. maj 2006 af oestervig2 (Slettet)
OK, men kan du forklare mig, hvorfor man netop skal begive sig ud i differentialregning her?
Svar #5
30. maj 2006 af ibibib (Slettet)
Nøgleordene i opgaven er:
"mindst mulig", dvs. at det er en optimeringsopgave som ofte er differentialregning.
"mindst mulig", dvs. at det er en optimeringsopgave som ofte er differentialregning.
Skriv et svar til: noget med differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
