Fysik
Makroskopisk arbejde
31. maj 2006 af
sabss (Slettet)
Hej.. jeg kan ikke rigtig forstå hvad forskellen er på makroskopisk og mikroskopisk arbejde? (termodynamikkens 1. hovedsætning)
Så vidt jeg forstå er makroskopisk arbejde på en genstand, og mikroskopisk er noget med atomer og molekyler? Eller hvad?
Så vidt jeg forstå er makroskopisk arbejde på en genstand, og mikroskopisk er noget med atomer og molekyler? Eller hvad?
Svar #1
01. juni 2006 af TF (Slettet)
Man kan sige at det er to sider af samme sag. Arbejde W er jo energi givet ved:
delta U (tilvækst i et systems energi) = Q(tilført energi) - W(udført arbejde)
på differential form kan skrives:
dU = TdS - PdV.
Thermodynamik er læren om varmeudveksling, der er bestemt som resultatet i makroverdenen af statistisk mekanik på et atomar niveau.
Statistisk mekanik kan siges at forbinde et systems atomare (mikroskopiske)egenskaber med de makroskopiske egenskaber af materialer vi ser i dagligdagen.
se også: http://en.wikipedia.org/wiki/Statistical_mechanics
delta U (tilvækst i et systems energi) = Q(tilført energi) - W(udført arbejde)
på differential form kan skrives:
dU = TdS - PdV.
Thermodynamik er læren om varmeudveksling, der er bestemt som resultatet i makroverdenen af statistisk mekanik på et atomar niveau.
Statistisk mekanik kan siges at forbinde et systems atomare (mikroskopiske)egenskaber med de makroskopiske egenskaber af materialer vi ser i dagligdagen.
se også: http://en.wikipedia.org/wiki/Statistical_mechanics
Skriv et svar til: Makroskopisk arbejde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
