Matematik

Areal af ABC (vektorer i rummet)

31. maj 2006 af Herter (Slettet)
Jeg har følgende punkter:

A(0,2,-1) B(1,-2,1) C(-1,0,3)

Jeg ved at jeg skal finde Vektorproduktet af 2 vektorer for at finde arealet, men hvilke?

Jeg har prøvet med:

|AB X AC|
|AB X BC|
|AC X BC|

Intet bliver rigtigt..

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2006 af LanioX (Slettet)

Har du husket at du skal gange med 1/2? Størrelsen af vektorproduktet giver arealet af det udspændte parallellogram, trekantens areal er præcist det halve.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2006 af makemyday (Slettet)

Det du finder er da vist parallelogrammet... der udspændes af de to vektorer. Har du husket at dele med 2 ?

Svar #3
31. maj 2006 af Herter (Slettet)

Ja glemte lige at sige at jeg har delt med 2.. :/

Så der nok et problem et sted i vektorerne.. nogen der lige kan pege meg i den rigtige retning?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2006 af ibibib (Slettet)

De 3 krydsprodukter giver det samme.
Jeg får arealet af trekanten til 7,35.

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2006 af makemyday (Slettet)

Skriv lige hvad du får krydsproduktet til.

Hvad du selv får arealet til og hvad det rigtige resultat er.

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2006 af LanioX (Slettet)

Prøv at komme med en af dine udregninger, så kan det være vi kan finde en fejl...

Hvad får du det til og hvad vil du gerne have det til at give?

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2006 af makemyday (Slettet)

Jeg får arealet til 10,49 ..

Kigger lige igen :)

Svar #8
31. maj 2006 af Herter (Slettet)

Jeg bruger:

AB = (1,-4,2) og AC = (1,-2,4)

AB X AC = (-12,-2,2)
|AB X AC| = sqrt(152)
Areal = sqrt(152)/2 = sqrt(38) = 6.16

det rigtige resultat skal være 3*sqrt(6) som er 7.35

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2006 af ibibib (Slettet)

AC = (-1,-2,4)

Svar #10
31. maj 2006 af Herter (Slettet)

WooHoo.. Takker :)

ARG!! jeg har bøvlet så meget med det at jeg har ikke set det minus.. jeg har nemlig visket ud/skrevet over 100 gange så det er utydeligt..

Takker :)

Svar #11
31. maj 2006 af Herter (Slettet)

Mere problemer :(

Jeg skal nu finde den spidse vinkel mellen en plan og en linje:

Planens ligning: 2x+y+z-1=o

Linjens parameterstilling:

x = -2 + t(-5)
y = 1 + t(3)
z = 1 + t(1)

planens normalvektor: n=(2,1,1)
linjens retningsvektor: r=(-5,3,1)

n*r=-6
|n|=sqrt(6)
|r|=sqrt(35)

CosW=-6/sqrt(6*35) => W=114,46*

Det skal være 10,5* :(

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

#11,

Du har fundet vinklen mellem liniens retningsvektor og planens normalvektor. Du mangler så et lille skridt for at finde vinklen mellem planen og linien.

Er du i øvrigt sikker på, at det ikke skal give 14,5?

Brugbart svar (0)

Svar #13
31. maj 2006 af sofielj (Slettet)

Har lige et andet, hurtigt, matematikspørgsmål..

hvis f(18) skal beregnes ved en lineær funktion med forskriften 1,75x + 3,5 hvad gør jeg så? Skal 18 sættes ind som x eller som y?

Pft.
:)

Brugbart svar (0)

Svar #14
31. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

#13,

Sæt 18 ind på x's plads.

Hvis du derimod skal løse f.eks. f(x)=50, vil 50 skulle ind på y's plads.

Du burde nok have lavet et indlæg selv, fremfor at skrive i en andens :)

Svar #15
31. maj 2006 af Herter (Slettet)

#12

Facit siger 10,5*

og jeg ved hvad du tænker:

v=90-W, men det giver jo 24,45* :(

Brugbart svar (0)

Svar #16
31. maj 2006 af chrisjorg (Slettet)

cos^-1(n.r/|n||r|)


Svar #17
31. maj 2006 af Herter (Slettet)

#16

det er jo det jeg har gjort :)

Brugbart svar (0)

Svar #18
31. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#17

Du kan evt. finde en retningsvektor for planen, og så finde vinklen mellem de to retningsvektorer.

Brugbart svar (0)

Svar #19
31. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

#15,

Sorry, ja 24,45. Hvor har du facit på 10,5 fra?

Det ser ud til at være en fejl i din facitliste.

Brugbart svar (0)

Svar #20
31. maj 2006 af sigmund (Slettet)

#19,

Ja, det ser det ud til. Det korrekte resultat er 24.5.

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.