Matematik

Reducér udtrykket

06. juni 2006 af sølvskål (Slettet)
Hej. Jeg var oppe i matematik sidste uge og skulle reducére et udtryk.
Er der en der vil prøve at løse denne:

4(p+q)^2 - 8q(q-p)

Er nemlig ikke så god til det, men vil gerne lige se om jeg har fået det rigtige, selvom jeg tvivler.
På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2006 af Draagslag (Slettet)

4(p+q)^2 - 8q(q-p) = 4(p²+q²+2pq)-8q²+8pq = 4p²+4q²+8pq-8q²+8pq = 4p² -4q²+16pq

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2006 af filleellif (Slettet)

4(p+q)²-8q(q-p)
=4(p²+q²+2pq)-8q²+8pq
=4p²+4q²+8pq-8q²+8pq
=4p²-4q²+16pq

Svar #3
06. juni 2006 af sølvskål (Slettet)

Nå for søren Gjorde sådan her:

4p^2 - 4q^2 - 9q - p
4p^2 - p + 4q^2 - 9q
3p^2 + 7 q

Øv!

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2006 af fixer (Slettet)

#3
Vink: Ved reduktioner kan du passende gøre prøve ved at indsætte tal på de variables pladser. Vælg _forskellige_ tal. Prøv f.eks. at sætte p=1 og q=2 og du vil med det samme se, at dit udtryk ikke giver det samme som det oprindelige. Altså må det være forkert.

Skriv et svar til: Reducér udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.