Matematik
Behøver lidt hjælp
19. januar 2004 af
BirgitteII (Slettet)
Der skal beregnes en retningsvinkel for en vektor. Jeg ved at vektor a = (5,7), og dermed også længden: 8,6.
Der er noget med jeg skal bruge (1,0), da det er vinkle mellem x-aksen og vekotoren, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af formlen. ???
Der er noget med jeg skal bruge (1,0), da det er vinkle mellem x-aksen og vekotoren, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af formlen. ???
Svar #1
19. januar 2004 af sigmund (Slettet)
Du finder vinklen mellem vektor a og x-aksen vha. formlen a dot b = |a|*|b|*cos(v), hvor v er vinkelen mellem vektor a og vektor b.
Vektor a har du givet til (5,7), b vælges til (0,1). v er: v=Arccos((a dot b)/(|a|*|b|))=Arccos(7/(sqrt(74)*1))=Arccos(7/sqrt(74))=35.5 grader.
Vektor a har du givet til (5,7), b vælges til (0,1). v er: v=Arccos((a dot b)/(|a|*|b|))=Arccos(7/(sqrt(74)*1))=Arccos(7/sqrt(74))=35.5 grader.
Skriv et svar til: Behøver lidt hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
