Matematik

Find nulpunkter !

22. januar 2004 af kronquist (Slettet)
Ved simpelthen ikke hvordan man laver nulpunkter til denne sikkert nemme funktion.

f(x) = X*lnX-3X

Jeg vil blive glad, hvis der er en der kan lave den og forklare den.

mvh. Kronquist

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2004 af sigmund (Slettet)

Hej!
Du dividerer igennem med x, og får: ln(x)-3. Dette sætter du lig med 0 og isolerer x: ln(x)-3=0 <=> ln(x)=3 <=> x=exp(3).

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2004 af erdos (Slettet)

Du dividerer først igennem med x, når du har sat det lig med 0... ellers bliver det noget kludder...

Svar #3
22. januar 2004 af kronquist (Slettet)

Hej og tak for svarene.

Jeg forstår ikke hvordan, det kan blive exp? ,har aldrig brugt den knap! Hvor ligger knappen egentlig ?


mvh.kronquist

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2004 af erdos (Slettet)

Hvor den ligger er svært at sige... Hvis du har TI-83 Plus skal du trykke 2nd og så på på knappen "LN".

ln(x) (den naturlige logaritme) og exp(x) er hinandens omvendte og derfor bliver det til exp(3)

Tænk på nær du skal ophæve 10-tals-logaritmen (log(x))... Log(x) og 10^x er hinandens omvendte...

OK?

Svar #5
22. januar 2004 af kronquist (Slettet)

ok, mente nok også det var den.
Så bliver x = 20,08553692 = 20,1
Rigtigt ?

Svar #6
22. januar 2004 af kronquist (Slettet)

Undskyld, havde sat den til radianer.
Resultatet bliver så = 1.098612289 = 1,1

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2004 af erdos (Slettet)

Nej nej... Nu roder du i det! Resultatet er x = 20,08553692 = 20,1!

Prøv selv at sætte ind i ln(x)-3=0...

Svar #8
22. januar 2004 af kronquist (Slettet)

Ja, du har ret.
Kalle mange tak for hjælpen.
Det har været en fornøjelse at arbejde med dig.

Til alle : Har fundet ud af det, så ingen behøves at svare mere.

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2004 af erdos (Slettet)

Tak i lige måde da.... Skal nok give en hånd en anden gang!

Skriv et svar til: Find nulpunkter !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.