Matematik
Centrumskoordinator for en cirkel
12. juni 2006 af
Biggle (Slettet)
Hvis man har en kurve GH, i et koordinatsystem, som er en del af en cirkelbue med radius r = 33,6 cm.
Og ved, at:
G = (49 ; 46)
H = (41,3 ; 4,1)
Hvordan finder man så centrumskoordinaterne?
Cirklens ligning kan vel ikke bruges?
Og ved, at:
G = (49 ; 46)
H = (41,3 ; 4,1)
Hvordan finder man så centrumskoordinaterne?
Cirklens ligning kan vel ikke bruges?
Svar #1
12. juni 2006 af Mitton (Slettet)
Jo cirklens ligning kan godt bruges.
Hvis G og H ligger på cirkelbuen så må:
(x-49)^2+(y-46)^2=33.6^2
og
(x-41,3)^2+(y-4,1)^2=33.6^2
Så har du 2 ligninger med 2 ubekendte.
Hvis G og H ligger på cirkelbuen så må:
(x-49)^2+(y-46)^2=33.6^2
og
(x-41,3)^2+(y-4,1)^2=33.6^2
Så har du 2 ligninger med 2 ubekendte.
Svar #2
12. juni 2006 af Biggle (Slettet)
Nåå, ja. Det glemte jeg sgu helt at man kunne.
Så har jeg løst den. Mange tak for det.
Så har jeg løst den. Mange tak for det.
Skriv et svar til: Centrumskoordinator for en cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
