Matematik

Spørgsmål -1årigt A-eksamen

18. juni 2006 af -Linda- (Slettet)
Hej!
Læser til min sidste eksamen :-) og der er derfor dukket nogle spørgsmål op, håber du vil hjælpe!

___________________________________________
1) Vektorregning i plan:

Til bevis af formlen cos(v) mellem to vektorer, bruges følgende omskrivning, hvilken jeg ikke kan forstå:

|a-b|^2 = (a-b)^2

hvor a og b er vektorer!
___________________________________________
2)Vektorregning i plan:

hvordan bevises følgende sætning:
-vinklen v er større end 90 grader, og større eller lig med 180 grader, hvilket medfører at prikproduktet mellem vektor a og vektor b er mindre end 0

formlen for cos(v) skal indgå!
___________________________________________

Det var vist det for denne gang :-)

-Linda

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2006 af jgthb (Slettet)

1) Da noget i anden altid bliver positivt, kan man droppe numerisk tegn.

2)Vi har formlem cos(v)=(a¤b)/(|a|*|b|), som omskrevet bliver:
a¤b=cos(v)*|a|*|b|.
Da cos(v) altid bliver negativ mellem 90 og 180 grader og længder altid er positive bliver venstresiden (altså prikproduktet) negativt

Svar #2
19. juni 2006 af -Linda- (Slettet)

Du er en SKAT :-) 1000 tak! Jeg havde læst de || i 1) som længdetegn - wow det fortæller noget om hvor lang tid det er siden jeg havde det emne!

Nu har jeg har dig - hvilken betydning har det, at talsættene til to vektorer er proportionale?
Jeg tror det gælder at:
t(a1,a2,a3) = (b1,b2,b3)
og at vektorerne da er parallelle, men jeg er ikke sikker?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

|...| i udtrykket |a-b|^2 _er_ længdetegn.

Du (din bog) har tidligere vist, at
|a|^2 = a prik a = a^2
hvor a vel at mærke er en vektor. Dette er vist ved at sætte koordinater ind.

Derfor er (længden!) |a-b|^2 = (a-b)^2.

Svaret i #1 er derfor lidt misvisende.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2006 af ibibib (Slettet)

#2
Du har ret. Talsættene er proportionale netop når vektorene er parallelle.

Svar #5
19. juni 2006 af -Linda- (Slettet)

super tak

Skriv et svar til: Spørgsmål -1årigt A-eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.