Matematik

mat eksamen - spørgsmål

19. juni 2006 af sunset (Slettet)
Hvis et eksamensspørgsmål lyder på, at jeg skal gøre rede for løsningsmængden til en 2-gradsligning: ax^2+bx+c =0
ved jeg ikke hvad jeg skal gøre?
Hvad kan man starte med at fortælle?
Jeg ville være meget taknemmelig, hvis der var en der kunne hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2006 af KM (Slettet)

Du vil nok skulle redegør for en parabel og defininer den. Derefter bevise løsningsformelen for en 2.-gradsligning, til slut kunne du bevise toppunktsformelen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2006 af Eshadon (Slettet)

ax²+bx+c=0 kan have op til 2 løsninger - antallet kan "afløses" af determinanten.
dd=0; én - toppunktet
d>0; 2
Var det dét du spurgte om?
\\\une

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

Du skal bevise:
ax² + bx + c = 0 , a!=0
<=> x = (-b±sqrt(d))/(2a)

Svar #4
19. juni 2006 af sunset (Slettet)

ok mange tak for jeres hjælp :)
Det hjalp en del!

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2006 af Molle (Slettet)

Alternativt kan du også vise at

y = ax² + bx + c
kan skrives som
y = a(x-r1)(x-r2)
Hvor r1 og r2 er parablens rødder.

Nu ved jeg ikke, hvilket der har mest relevans at i forhold til det konkrete spørgsmål, men det er vel en mulighed.

Skriv et svar til: mat eksamen - spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.