Matematik

definitionen af tan(x) = sin(x) / cos(x)

19. juni 2006 af Nenya (Slettet)
Hey...

Jeg skal op til den mundtlige eksamen i matematik B på HTX på onsdag.
Vi har fået udleveret nogle eksamensspørgsmål vi skal gøre rede for, det ene lyder således:

"Redegør for forholdene i ensvinklede trekanter - Nøgleord: definitionen af tan(x) = sin(x) / cos(x)"

Hvad menes der med definition af tan(x) = sin(x) / cos(x), og hvordan hænger det sammen med ensvinklede trekanter?

På forhånd tak!

Hilsen Pernille

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2006 af sontas (Slettet)

Står der ikke retvinklede trekanter? :S

Svar #2
19. juni 2006 af Nenya (Slettet)

nej.. ensvinklede. det er det jeg ikke kan forstå.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2006 af martinrv (Slettet)

Hmm ja, det lyder mærkeligt!
For retvinklede trekanter defineres tangens til en vinkel v, hvor v er forskellig fra 90º, ved
tan(v) = sin(v) / cos(v)
Men for ensvinklede...? :S

Svar #4
19. juni 2006 af Nenya (Slettet)

hmm.. har tænkt lidt på om det kan være noget med at tangens, cosinus og sinus til vinklen er det samme lige meget hvad størrelse trekanten er?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2006 af Duffy

Det drejer sig om ensvinklede og retvinklede trekanter.



Duffy

Svar #6
19. juni 2006 af Nenya (Slettet)

#5 forstår ikke helt hvad du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. juni 2006 af lany (Slettet)

#6: Hvis I bruger Preben Madsens bog, Teknisk Matematik er det udledt, hvordan tangens benyttes til beregninger i retvinklede trekanter. I denne udledning benyttes den viden, man har om ensvinklede trekanter. Prøv at kigge lidt på det.

Iøvrigt undrer det mig, at du har fået udleveret spørgsmålene - det er formentlig ikke de spørgsmål, du kan trække imellem, men blot eksempler.

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. juni 2006 af Duffy

#6: Prøv at tegne en retvinklet trekant inden i enhedscirklen. Tegn derefter med samme hypotenuse den retvinklede trekant hvor modstående katete er den lodrette tangent (parallel med sinus-kateten) til enhedscirklen. Så får du 2 ensvinklede OG retvinklede trekanter - indeni hinanden.



Duffy

Svar #9
19. juni 2006 af Nenya (Slettet)

Hmm.. ved ikke om det med sikkerhed er de spørgsmål vi kan komme op i.. men så vidt jeg har forstået mener de meget om de rigtige spørgsmål.

Svar #10
19. juni 2006 af Nenya (Slettet)

mener = minder

Svar #11
19. juni 2006 af Nenya (Slettet)

#5

tak for hjælpen!

tror jeg forstår det nu.

Skriv et svar til: definitionen af tan(x) = sin(x) / cos(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.