Fysik
lydens hastighed
01. februar 2004 af
Vega107 (Slettet)
Kunne du tilfældigvis fortælle mig hvordan jeg løser dette:
v = kvadratroden af 400m^2/(s^2*K)*T ???
K er det ikke noget med Kelvin? Jeg forstår ikke helt den formel er der nogen der kan forklare mig den??
v = kvadratroden af 400m^2/(s^2*K)*T ???
K er det ikke noget med Kelvin? Jeg forstår ikke helt den formel er der nogen der kan forklare mig den??
Svar #1
01. februar 2004 af erdos (Slettet)
Normalt siger man jo, at lydens fart i luft afhænger af luftens temperatur, T, målt i Kelvin. Der er formlen bare
v = 331 * kvadratrod(T/273,15K)m/s
v = 331 * kvadratrod(T/273,15K)m/s
Svar #2
01. februar 2004 af sigmund (Slettet)
Jo, Vega107, K står for Kelvin i din ligning. Tallet 400 har enheden m^2(K*s^2). Hvis du så ganger dette tal med temperaturen i Kelvin, får du enheden m^2/s^2. Kvadratroden af det er så m/s.
Skriv et svar til: lydens hastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
