Matematik
Teoretisk art spørgsmål
28. juli 2006 af
sam* (Slettet)
Hej med jer
Kan i hjælpe mig med flg.?? Jeg har læst så meget og er gået død i det hele,..
- Udled forskriften for den aflede funktion af potensfunktionen f(x)=x^2 har f'(x)=2x
- Udled for potensudviklingen f(x)=b*x^a , x>0 formlen til bestemmelsen af eksponenten a ved hjælp af koordinaterne til to punkter på grafen.
- Redegør for at funktionen sinus har en omvendt funktion og redegør for enhver løsning til grundligningen sin(x))a
Og hvad er det lige UDLED menes præcis???
Vil sætte stor pris på hvis i kunne hjælpe.. synes det er vanskeligt..
Hilsen
- Sam :)
Kan i hjælpe mig med flg.?? Jeg har læst så meget og er gået død i det hele,..
- Udled forskriften for den aflede funktion af potensfunktionen f(x)=x^2 har f'(x)=2x
- Udled for potensudviklingen f(x)=b*x^a , x>0 formlen til bestemmelsen af eksponenten a ved hjælp af koordinaterne til to punkter på grafen.
- Redegør for at funktionen sinus har en omvendt funktion og redegør for enhver løsning til grundligningen sin(x))a
Og hvad er det lige UDLED menes præcis???
Vil sætte stor pris på hvis i kunne hjælpe.. synes det er vanskeligt..
Hilsen
- Sam :)
Svar #1
28. juli 2006 af frodo (Slettet)
1) bestem lim{h-->0}((f(x+h)-f(x))/h)
2) to ligninger med to ubekendte. kald de to punkter (x1,y1) og (x2,y2)
3)sinus har IKKE en omvendt funktion!
Ikke over hele dens definitonsmængde om ikke andet, men den har i fx intervallet [-pi/2;pi/2].
så når ligningen sinx=a løses, har den selvfølgelig kun mening for a€[-1;1] og der eksisterer principielt uendeligt mange løsninger til ligningen.
2) to ligninger med to ubekendte. kald de to punkter (x1,y1) og (x2,y2)
3)sinus har IKKE en omvendt funktion!
Ikke over hele dens definitonsmængde om ikke andet, men den har i fx intervallet [-pi/2;pi/2].
så når ligningen sinx=a løses, har den selvfølgelig kun mening for a€[-1;1] og der eksisterer principielt uendeligt mange løsninger til ligningen.
Skriv et svar til: Teoretisk art spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
