Matematik

Et enkelt spøgrsmål

02. februar 2004 af BirgitteII (Slettet)
Jeg skal finde stamfunktionen til:
e^(-x^2)....

er det e^(-2x^2)...??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2004 af Niels (Slettet)

Så vidt jeg kan huske kan man ikke med kendte funktioner finde en stamfunktion til denne. Men husker måske galt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2004 af Jean

Du får jo et problem fordi du skal have -x^2 i eksponenten, så som niels siger tror jeg den er svær at finde...

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2004 af Jean

Sorry... Den er ikke så svær.. prøv at differentiere... Du ved at -x^2 skal være i eksponenten...

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2004 af Brian (Slettet)

Som Niels siger, så kan det ikke lade sig gøre med "kendte" funktioner.

I sandsynlighedsregningen er funktionen

phi(t) = ( 1/kvrod(2*pi) )*e^((-1/2)*t)

tæthedsfunktionen for standardnormalfordelingen. Den kan ikke integreres med +, -, *, /, rod, postens, eksponential, ln, cos, sin, og disses inverse. Løsningen er så bare at lave en ny "kendt" funktion, kaldet PHI (store phi) defineret ved

PHI(x) = Integeralet fra -oo til x af phi(t) dt.

Den findes i sandsynlighedtabeller, i Excel-regnearket, og sikkert på de fleste hæderligt avancerede lommeregnere.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2004 af sigmund (Slettet)

Jeg har prøvet at bede Maple om at finde stamfunktionen til exp(-x^2). Den giver mig dette svar: 1/2*Pi^(1/2)*erf(ln(e)^(1/2)*x)/ln(e)^(1/2), hvor erf er en forkortelse for 'the error function'. Jeg citerer fra Maple's 'help command': The error function is defined for all complex x by erf(x) = 2/sqrt(Pi) * int(exp(-t^2), t=0..x). Er der nogen derude som kan forklare dette nærmere? 404error måske?





Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2004 af zipp (Slettet)

jeg skal finde noget om spansk madkultur en der kan hjælpe med at finde nogle sider

Skriv et svar til: Et enkelt spøgrsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.