Fysik

Hjælp søges til fysik

22. august 2006 af Mahinth (Slettet)
HEj jeg har lige fået en opgave til imorgen i fysik.. vil bare spørge om der er nogle der kan hjælpe mig?? skriv hvis i gider så kan i lige få opgaverne..

på forhånd tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2006 af Holger Bech Nielsen (Slettet)

Hvad handler opgaven om..?

Svar #2
22. august 2006 af Mahinth (Slettet)

Opgavesæt nr. 1

Opgave 1.

En bestemt type elpære omsætter effekten 100W, når spændingsfaldet over glødetråden er 220V.

a. Hvor stor er glødetrådens resistans?

Glødetrådens resistans ved 0oC er 46Ω, og dens temperaturkoefficient for resistans α = 4,8*10-3K-1.
Der gælder følgende sammenhæng mellem resistans og temperatur R = R0(1+α(T – T0))

b. Hvad er trådens temperatur, når spændingsfaldet over den er 220V?

Opgave 2.

Et batteri med en elektromotorisk kraft på 6.0V og en indre resistans på 0,1Ω tilsluttes en lommelampepære med en resistans på 15Ω, når pæren lyser.

a. Beregn den strøm batteriet afgiver og beregn batteriets polspænding
b. Beregn den afsatte effekt i batteriets indre resistans og i pæren
c. Hvor mange procent af den samlede effekt afsættes i batteriets indre resistans?


Opgave 3.

Stoffet NaHCO3, natriumhydrogencarbonat, anvendes som bagepulver i bl.a. brunkager. Det skyldes, at det ved kraftig opvarmning spaltes, hvorved der i dejen frigives gasserne vanddamp og carbondioxid.

a. Bestem den molare masse for NaHCO3

En portion dej er tilsat 1,5g natriumhydrogencarbonat.

b. Beregn stofmængden n af natriumhydrogencarbonat i dejen

Ved opvarmning dannes der 2 mol gas for hvert mol natriumhydrogencarbonat. Et mol gas har ved ovntemperatur rumfanget 37 L.

c. Beregn rumfanget af den udviklede mængde gas


Svar #3
22. august 2006 af Mahinth (Slettet)

skal jeg ikk bruge formlen R = (U/I) i første opgave?? altså ohms første lov??

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2006 af eightx2 (Slettet)

Nej, du skal bruge P=U*I til den første.

Svar #5
22. august 2006 af Mahinth (Slettet)

nogle der kan hjælpe med de skide opgaver her??

har fået 1a til 250 ohm

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2006 af | Sveegaard | (Slettet)

#4,

Formlen R = U^2/P ville passe meget bedre ind :)

Skriv et svar til: Hjælp søges til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.