Matematik
Rødder i 3. grads.
22. august 2006 af
Amigo (Slettet)
Hej folkens.
Hvordan skal jeg finde rødderne i følgende 3. grads polynomium?
f(x) = 2x^3-2x+2
Umiddelbart vil det jo være kærkomment at bruge nulreglen ved at omformulere:
2(x^3-2+1)
, men jeg kan ikke helt se det?
Vh
Amigo
Hvordan skal jeg finde rødderne i følgende 3. grads polynomium?
f(x) = 2x^3-2x+2
Umiddelbart vil det jo være kærkomment at bruge nulreglen ved at omformulere:
2(x^3-2+1)
, men jeg kan ikke helt se det?
Vh
Amigo
Svar #1
22. august 2006 af Græskar (Slettet)
Du kan ikke bruge nulreglen, da det vil betyde at 2 = 0 :)
Svar #2
22. august 2006 af samt12 (Slettet)
Ved 3.gradsligninger er man normalt nødt til at gætte den første løsning. Herefter kan man bruge polynomiers division til at få en 2.gradsligning, der er til at løse.
Den nemme løsning er selvfølgelig at tegne den ind på grafregner og finde nulpunkterne.
Den nemme løsning er selvfølgelig at tegne den ind på grafregner og finde nulpunkterne.
Skriv et svar til: Rødder i 3. grads.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
