Matematik

Rektangel?

23. august 2006 af Jelly (Slettet)
Håber nogle kloge hoveder kan hjælpe mig....

Et rektangel har omkredsen 28 cm.

Bestem arealet når den ene sidelængde er 10

Bestem rektanglets længde og bredde, så arealet bliver så stort som muligt.

Hvordan skal man løse denne opgave, har nemlig siddet med denne opgave i lang tid og kommer ingen vegne.




Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2006 af Waterhouse (Slettet)

Omkredsen af rektangelet kan findes ved

O=(l+b)*2

hvor l og b er længden og bredden af rektangelet. Sætter du de kendte værdier for omkreds og sidelængde ind, får du en ligning med en ubekendt. Når du så har begge sidelængder, er det en smal sag at finde arealet.

I den næste ved du, at 28=(l+b)*2, og at A=l*b. Isoler l eller b i det første udtryk, og indsæt værdien i formlen for arealet. Du har nu en funktion i en variabel, så skal du blot finde dens maksimumsværdi (hint: diff.-regning eller toppunktsbestemmelse)

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Kald de to sider for x og y.
Så er 2x+2y=28 og A=x*y.

Prøv selv at komme videre - jeg kan vist ikke give mere hint uden helt at løse opgaven for dig.

Svar #3
23. august 2006 af Jelly (Slettet)

okay har regnet den ud.

Dvs.

A = -x^2 + 14x

Toppunktet bliver (7,49)

Hvad kan jeg konkludere ud fra det?

Svar #4
23. august 2006 af Jelly (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Ja, hvad kan du så konkludere ud fra det?

Hvad betyder 7? Hvad betyder 49?
Hvorfor er 7*7 bedre end 6*8?

Svar #6
23. august 2006 af Jelly (Slettet)

nåå...

Dvs i dette tilfælde at

længden er 49 og
bredden er 7

Arealet bliver så (7*49) = 343cm^2

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2006 af Sansnom (Slettet)

#6,

Nej. Længden kan da ikke være 49, når omkredsen kun er 28.

Tænk igen - og husk alle oplysningerne.

Svar #8
23. august 2006 af Jelly (Slettet)

længden er 7.

dvs. den side må være

28=(7+b)*2
<=>

14 = 2b
<=>
b = 7

Dvs. længde 7 og bredde 7 som giver max areal på 49. Er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2006 af Sansnom (Slettet)

#8,
Ja, nu begynder det at ligne noget :)

Fik du svaret på, hvad den anden sidelængde er, når den ene er 10?

Svar #10
23. august 2006 af Jelly (Slettet)

#9 Ja det gjorde jeg.

Tusind tak for hjælpen Sansnom. Du er virkelig god til at forklare!!!

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Velbekom :)

Skriv et svar til: Rektangel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.