Matematik

lidt problemer

24. august 2006 af figaro8 (Slettet)
jeg har ligningen = a+(b-a)a - b - 3(a+b)

omskriver den til = a+ab - a - b - 3a + 3b

Hertil kan jeg ikke komme videre.. hvordan ligger jeg -3a +a+ab - a sammen ?? det må blive noget med ^2.?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2006 af Mitton (Slettet)

Du skal nok se lidt nærmere på ledet (b-a)a.

Svar #2
24. august 2006 af figaro8 (Slettet)

hmm ja (b-a)a kunne lige så godt skrives sådan her = a(b-a) hvor man så skal gange ind i parentesen. Og da a*b = ab, har jeg skrevet a+ab

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2006 af Mitton (Slettet)

Om du skriver ba eller ab er ligemeget da faktorenes orden er ligegyldig. Du skal dog huske at gange a på hvert led i parantesen.

(b-a)a = ab-a^2

Svar #4
24. august 2006 af figaro8 (Slettet)

nåå okay.. men hvad så videre hen.. det betyder at den vil se sådan her ud = ab - a^2 - b - 3a + 3b
=ab - a^2 - 3a = -ab^5 eller hvad? eller blot -ab^2 - 3a??

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2006 af Mitton (Slettet)

Så langt så godt. Så skal du bare have styr på fortegn omkring det her led:

- 3(a+b)

;)

Svar #6
24. august 2006 af figaro8 (Slettet)

hmm ahh det er jo en minus parentes og derved kommer den til at se således ud efter oghævelse og ganget ud= 3a - 3b ?? eller er det noget så uventet som -3ab??

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2006 af Mitton (Slettet)

#6 du skal gange ind i parantesen på helt normal vis. Lad være med at forvirre dig selv mere end højest nødvendigt :)

- 3(a+b) = -3*a + (-3)*b = -3a -3b.

Skriv et svar til: lidt problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.