Matematik
funktioner
26. august 2006 af
DanTheDane (Slettet)
Hej har lige fået denne opgave stukket i hovedet:
f(x) {
x+2 for 3
-0.5x+1 for x
}
Det jeg har gjort er følgende:
f(x) = x+2 = 3
=
f(x) = 4
og igen
f(x) = -0.5 + 1 = x
=
f(x) = 1.33333
Er dette rigtigt nok ?
f(x) {
x+2 for 3
-0.5x+1 for x
}
Det jeg har gjort er følgende:
f(x) = x+2 = 3
=
f(x) = 4
og igen
f(x) = -0.5 + 1 = x
=
f(x) = 1.33333
Er dette rigtigt nok ?
Svar #1
26. august 2006 af | Sveegaard | (Slettet)
Altså, forskriften beskriver "en" graf (der er nok i virkeligheden mere end to), hvor den første gælder for alle x-værdier højere end 3 og mindre end 7 - den næste gælder kun for alle x-værdier mindre end eller lig med 3.
Det du har udregnet giver ikke lige nogen mening for mig liiige pt. :/
Det du har udregnet giver ikke lige nogen mening for mig liiige pt. :/
Svar #3
26. august 2006 af DanTheDane (Slettet)
Altså dvs. at for at kunne tegne grafen skal jeg sige
f(x) = x + 2 sætte alle x-værdier mellem 3 og 7 ind dvs. 4 , 5 og 6.
og igen
f(x) = -0.5x + 1 sætte x-værdier mindre eller lig med 3 ind dvs. 3, 2, 1 og -1 f.eks
?
f(x) = x + 2 sætte alle x-værdier mellem 3 og 7 ind dvs. 4 , 5 og 6.
og igen
f(x) = -0.5x + 1 sætte x-værdier mindre eller lig med 3 ind dvs. 3, 2, 1 og -1 f.eks
?
Svar #5
26. august 2006 af ibibib (Slettet)
Ja, eller udnytte dit kendskab til a og b for hver af de to halvlinjer/linjestykker.
Skriv et svar til: funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
