Matematik

eksponentielle udvikling

29. august 2006 af hidden (Slettet)
hejsa.. Jeg har lidt problemer med at løse en opgave i matematik som jeg har siddet fast i rimelig længe.
Opgaven lyder:

Størrelsen af et lands befolkning som funktion af tiden antages i det følgende at være givet ved en eksponentielle udvikling.

I et bestemt land var indbyggertallet 31.8 mill. Ved begyndelsen af år 1980. Ved begyndelsen af år 1995 var indbyggertallet vokset til 37.6 mill.

Indbyggertallet er givet ved den eksponentielle udvikling
f(t)=b*a^t ; a,b Є R+

Bestem a og b.

Håber virkelig jeg kan få noget hjælp til den her, for er helt blank..
På forhånd tak. =)

Svar #1
29. august 2006 af hidden (Slettet)

efter a,b skal der stå Tilhører tegnet

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2006 af Mitton (Slettet)

Se evt. om der er noget du kan bruge her:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=248814

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2006 af Mahinth (Slettet)

a findes ved

a=x2-x1sqr(y2/y1)


b=y1/(a^x1)

Skriv et svar til: eksponentielle udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.