Fysik

energi

29. august 2006 af Mahinth (Slettet)
hey har en opgave jeg ikk ved hvorn jeg skal gribe an.. håber i kan hjælpe ;=

For at lave kaffe til en familie skal man opvarme 0,8L vand fra 8oC til 1000C. Udregn, hvor meget energi der skal bruges til det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2006 af uksomi (Slettet)

Jeg tror du skal benytte formlen der siger: Q(tilført energi/varme)=m(masse af vand)*c(specifik varmekapacitet for vand)*temperaturforskel

Her kender du altså m= 0,8L=0,8kg, c=4,18kj/(kg*C) og temperaturforskellen delta(t)=1000-80. Du indsætter værdierne i formlen og får:
Q=0,8kg*4,18kj/(kg*C(grader celcius))*(1000-80)=3076kJ

P.S er du sikker på at kaffen skal opvarmes til 1000 C eller er det 100C?

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Det er nok fra 8 grader til 100 grader ;-)

Svar #3
29. august 2006 af Mahinth (Slettet)

hehe.. det er sku 100 grader.. undskyld.. hmm har lgie prøver at løse den og jeg brugte formlen,

Delta(Eterm)=C*Delta(T)??er det ikk rigtigt??

har fået svaret til 36,96 kJ

Svar #4
29. august 2006 af Mahinth (Slettet)

eller nu har jeg fået det til 309,12..

^^ de vel det rigtige svar??

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4:

Tjah. Det kommer an på hvilken varmekapacitet du har brugt.

Q = m * c * Delta(T)

Q = 0,8 kg * 4,18 kJ/(kg *K) * (100C - 80C)

Q = 307,65 kJ

Svar #6
29. august 2006 af Mahinth (Slettet)

hvordan får man m/s om til km/t==??

Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.