Matematik

Nulpunkts ligning?

29. august 2006 af ma_thilde (Slettet)
Hej,
Findes der en ligning til at beregne nulpunkter på en parabel?

Mathilde

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Ja. Det kaldes at løse en andengradsligning.

Svar #2
29. august 2006 af ma_thilde (Slettet)

MENER DU DET?

Svar #3
29. august 2006 af ma_thilde (Slettet)

Kunne du forklare hvordan det kan være sådan?
det lyder da for nemt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Forskriften for en parabel er f(x)=ax^2+bx+c

At finde nulpunkter for en funktion f, betyder, at du skal løse f(x)=0.

Dvs, at du skal løse ax^2+bx+c=0.

Dette svaret netop til at løse andengradsligninger.

Svar #5
29. august 2006 af ma_thilde (Slettet)

Hvor er jeg bare tåbelig...
Ej hvor sygt, det vidste jeg sku ikke...

Tusind tak for din hjælp...
Mathilde

Svar #6
29. august 2006 af ma_thilde (Slettet)

Hvad er nulpunktet så, hvis diskriminanten giver noget der er mindre end nul?

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2006 af Mitton (Slettet)

Hvis diskriminanten<0 har f(x)=0 ingen løsninger hvilket betyder at kurven ligger over eller under x-aksen.

Svar #8
29. august 2006 af ma_thilde (Slettet)

Okai doki...
Tusind tak for hjælpen gutters

Svar #9
29. august 2006 af ma_thilde (Slettet)

Et sidste spørgsmål...
Hvis jeg nu får en andengradsligning til at give følgende resultat:

1 og (1/3)

Hvordan skal jeg så angive nulpunktet, altså hvordan skriver jeg det op?

Mathilde

Svar #10
29. august 2006 af ma_thilde (Slettet)

... og hvordan angiver jeg resultatet hvis det er sådan en andengradsligning med kun et resultat?

Mathilde

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. august 2006 af madsv (Slettet)

#9

Så vidt jeg husker, så skal det bare skrives sådan her

x=1 v x=1/3. Ret venligst, hvis jeg tager fejl.

#10

X=resultat dobbeltrod

Svar #12
29. august 2006 af ma_thilde (Slettet)

Tusind tak gutters... i redede min dag...


Mathilde

Skriv et svar til: Nulpunkts ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.