Matematik

ulighed

30. august 2006 af PernilleKn (Slettet)
Hejsa..

jeg sidder og er igang med denne ulighed, og er blevet en del usikker, om hvordan det egentlig regnes..

sådan ser den ud:
3(2x-4)-3
dernæst har jeg så fået den til dette:
6x+12-36x+9

men det vil vel give 0
kan ikke se min fejl?

på forhånd tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Se lige på dine beregninger igen:

3(2x-4)-3 != 6x+12-3

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2006 af Sansnom (Slettet)

3*-4 er ikke 12.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2006 af Frais (Slettet)

Hej..

Well fordi du ganger ind i parentesen bliver den vel ik' plus :-)

3(2x-4)-36x-12-36x-156x0
Ku' oz vær gjort.
3(2x-4-1)2x-52x0
Mvh...

Svar #4
30. august 2006 af PernilleKn (Slettet)

mange tak, men forstår ikke hvordan x bare kan blive til 0?
er det fordi jeg blander uligheder sammen med ligninger?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Hvad mener du? Som sagt i #3, så gælder uligheden for alle reelle x.

Svar #6
30. august 2006 af PernilleKn (Slettet)

altså fx når man regner en ligning.. så bliver det jo x=2 eller noget.. men her i uliheder 0<10 eller noget.. ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Din uligheder minder om en ligning som denne: x+2 = 2+x, hvor L=R.


Svar #8
30. august 2006 af PernilleKn (Slettet)

mm okay.. tror jeg har forstået det nu.. mange tak:)

Skriv et svar til: ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.