Matematik
Arealer og grafregner
06. februar 2004 af
kinguroen (Slettet)
Hejsa, jeg har lige nogle ekstra spørgsmål vedr. grafregneren: Hvis jeg har to fkt. fx
f(x)= x-x^3 og g(x) = -6x, og grænserne er x = [0;sqrt(7)]. ´
Hvordan får jeg så grafregneren til at udregne arealet mellem de to grafer i 1. og 4. kvadrant?
Når jeg trykker på 2nd, calc, dy/dx, og indtaster grænserne, så beregner den arealet fra x fra o til sqrt(7) og ned til grafternes skæringspkt i pkt. (sqrt(7);-16).
Men hvordan får jeg den til at finde arealet MELLEM graferne...??
Påforhånd tak!!
f(x)= x-x^3 og g(x) = -6x, og grænserne er x = [0;sqrt(7)]. ´
Hvordan får jeg så grafregneren til at udregne arealet mellem de to grafer i 1. og 4. kvadrant?
Når jeg trykker på 2nd, calc, dy/dx, og indtaster grænserne, så beregner den arealet fra x fra o til sqrt(7) og ned til grafternes skæringspkt i pkt. (sqrt(7);-16).
Men hvordan får jeg den til at finde arealet MELLEM graferne...??
Påforhånd tak!!
Svar #1
06. februar 2004 af kinguroen (Slettet)
Er det virkelig nødvendigt at jeg skal "samle" fkt. således at jeg siger f(x)-g(x) = -x^3+7x.... er der ikke en anden måde....;-)
Svar #3
06. februar 2004 af Peden (Slettet)
Kan du ikke bare gøre det manuelt?
Altså først finde arealet mellem f(x) og x aksen, og derefter kan du jo bare give g(x) modsat fortegn mens du finder arealet som du så ligger til det første, arealet skulle jo gerne være det samme.
Altså først finde arealet mellem f(x) og x aksen, og derefter kan du jo bare give g(x) modsat fortegn mens du finder arealet som du så ligger til det første, arealet skulle jo gerne være det samme.
Skriv et svar til: Arealer og grafregner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
