Matematik

Nem udregning af rumfang

02. september 2006 af Xpeak (Slettet)
Hej

Jeg har noget blæk regning for, og jeg er nødt til at blive færdig ret hurtigt. Jeg mangler 2 stykker og jeg er kørt helt fast:

A:

Beregn rumfang:

Masse: 291 kg
Volumen: 225*10^3 liter

Resultatet skal være i kg/m^3

Hvordan gør jeg, vil I ikke godt hjælpe med udregning også?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2006 af sigmund (Slettet)

Mon ikke det er massefylde (er det ikke det ikke-faglige ord for densitet?), du skal beregne.

I dine udregninger skal du bruge, at 1 liter er 1 dm³.

Kan du komme videre nu?

Svar #2
02. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Jo det er densitet... Men please vil du ikke godt hjælpe mig helt i gennem er helt stået af...??

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2006 af sigmund (Slettet)

#2,

Well, 1 liter er 1 dm³. Først skal du altså omregne fra dm³ til m³. Der går 1/10 m til 1 dm. Således går der (1/10)³ m³ til 1 dm³, dvs. 1 dm³ er 1/1000 m³. Dette betyder, at 1 liter er 1/1000 m³.

For at få densiteten, divideres massen med volumen.

Svar #4
02. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Vil det sige at det er 291 kg / (0,001 * 225*10^3) ???

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Præcis! Densiteten er 291 kg / (0.001 m³/liter * 225*10³ liter) = 291/225 kg/m³.

Svar #6
02. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Okay, tusiden tak!

Jeg mangler den aller sidste... Vil du / I ikke godt hjælpe mig?

masse = 241, 9 g
Volumen = 12,7 mm^3

Hvad er densiteten. Det skal væe kg/m^3. Hvordan regner med det ud, vil I ikke godt bare hjælpe mig?

Stor hilsen fra Xpeak

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#6:

Gør det samme som før.

Lav 'g' om til 'kg, og lav 'mm^3' om til 'm^3'.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

......

241 g = 0,241 kg

12,7 mm^3 = 0,0000000127 m^3

Definitionen for densitet (Rho) er:

masse/volume = densitet

Dvs.

0,241 kg * 0,0000000127 m^3 = ...?

Svar #9
02. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Tusinde tak :D

Skriv et svar til: Nem udregning af rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.