Matematik
Hurtigt spørgsmål
03. september 2006 af
dixi (Slettet)
Det er nok bare mig som er både dum og blind, men jeg kan overhovedet ikke se, hvordan det her skal gøres:
Jeg har ligningen 41=6x+14, som jeg skal have opskrevet på formen y=ax+b.
Men jeg mangler jo et y? Såeh... hvordan gør jeg?
Det er en lille-bitte del af en aflevering, og det eneste jeg mangler for at være færdig.
Jeg har ligningen 41=6x+14, som jeg skal have opskrevet på formen y=ax+b.
Men jeg mangler jo et y? Såeh... hvordan gør jeg?
Det er en lille-bitte del af en aflevering, og det eneste jeg mangler for at være færdig.
Svar #1
03. september 2006 af Sasha2 (Slettet)
Ligningen 41=6x+14 kan af gode grunde ikke omskrives til y=ax+b da der ikke indgår et y. Første er en ligning af 1 variable, den anden af 2. variable.
Svar #2
03. september 2006 af dixi (Slettet)
Den anden ligning hedder (efter omskrivning) y=-4+2,33x, og jeg skal finde ud af, om disse to er ortogonale.
Hvordan gør jeg så det?
Hvordan gør jeg så det?
Svar #3
03. september 2006 af Sasha2 (Slettet)
Du mangler sandsynligvis et y i øverste sådan at den ser ud: 41=6x+14y den omskriver du til y=.........
Og de er ortogonale hvis hældningerne ganget givet -1 og det gør de ;)
Og de er ortogonale hvis hældningerne ganget givet -1 og det gør de ;)
Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
