Matematik
Lige store koefficienters metode
06. september 2006 af
ma_thilde (Slettet)
Hej,
Jeg er lige gået igang med nogle opgaver hvori jeg skal anvende lige store koefficienters metode. Da jeg ikke er sikker i min sag, vil jeg høre om det overhovedet er rigtigt det jeg har lavet?
http://peecee.dk/?id=2164
På forhånd tak
Mathilde
Jeg er lige gået igang med nogle opgaver hvori jeg skal anvende lige store koefficienters metode. Da jeg ikke er sikker i min sag, vil jeg høre om det overhovedet er rigtigt det jeg har lavet?
http://peecee.dk/?id=2164
På forhånd tak
Mathilde
Svar #1
06. september 2006 af missjoy (Slettet)
Hej`sa du kan kontrolere ved at sætte de fundet x og y ind i de rigtige formler, også skal det passe sammen
mvh Joy
Og du har lavet dem på den rigtige måde
mvh Joy
Og du har lavet dem på den rigtige måde
Svar #2
06. september 2006 af eightx2 (Slettet)
Den første er rigtig nok - du behøver ikke at gange med 2, da du allerede har koefficienten 1 foran begge x'er i de to ligninger.
I den anden er du kommet til at sige at 3y*3=-9y. Men du har godt nok regnet som om der stod 9y, hvilket også er rigtigt. Forstår bare ikke hvor du får ...=16 fra, det giver jo bare 3, som du også har skrevet nedenunder.
I c'eren går det galt; gør det nemmere for dig selv ved at gange den nederste med -1 i alle led.
I d'eren har du til at starte med en fortegnsfejl i øverste linje.
I den anden er du kommet til at sige at 3y*3=-9y. Men du har godt nok regnet som om der stod 9y, hvilket også er rigtigt. Forstår bare ikke hvor du får ...=16 fra, det giver jo bare 3, som du også har skrevet nedenunder.
I c'eren går det galt; gør det nemmere for dig selv ved at gange den nederste med -1 i alle led.
I d'eren har du til at starte med en fortegnsfejl i øverste linje.
Svar #3
06. september 2006 af missjoy (Slettet)
har ikke tjekket dem alle men der er en fejl i E`eren
Skriv et svar til: Lige store koefficienters metode
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
