Matematik

grafisk integration

07. september 2006 af PinQoo (Slettet)
hvis jeg har en forskrift for f(x) og har 4 punkter som stamfunktionen går igennem hvordan skal jeg så finde ud af hvad de 4 stamfunktioner er?

Svar #1
07. september 2006 af PinQoo (Slettet)

ups overskriften forvirrer vidst lidt, der skulle selvfølgelig bare have stået integration ;D
grafisk kommer bare af jeg skal tegne de fundne stamfunktioner

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2006 af allan_sim

#0.
Du mener vel, at du skal finde de fire stamfunktioner, der går igennem hvert deres punkt?

Den generelle stamfunktion F(x) findes og en konstant lægges til. Herefter indsættes punkterne hver for sig og konstanten isoleres.

Svar #3
07. september 2006 af PinQoo (Slettet)

ja var også det jeg ville gøre, men får ikk det rigtige

altså jeg har f(x) = 2x-3

F(X) = 2^2-3x+k

og stamfunktionerne skal så gå gennem (1,-1), (1,0), (1,1) og (1,2)

så er f(1)=-1 ikk?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2006 af allan_sim

#3.
Nej, så er F(1)=-1. Desuden er dit F(x) forkert (men du mener sikkert det rigtige):

F(x) = x²-3x+k

Svar #5
07. september 2006 af PinQoo (Slettet)

ja det var jo egentligt også det jeg mente.. og ja selvfølgelig F(1) = -1 men det giver ikke den rigtige k-værdi

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2006 af allan_sim

#5.
Vis hvad du gør - så er det lidt lettere at spore fejlen :-)

Svar #7
07. september 2006 af PinQoo (Slettet)

okay:

(1^2)-(3*1)+k = -1
<=> k = 1


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2006 af allan_sim

#7.
Det er rigtigt. Hvorfor mener du ikke, at resultatet passer?

Svar #9
07. september 2006 af PinQoo (Slettet)

ved jeg ikk, tror måske bare ikk lige jeg tænkte mig om.. tak for hjælpen

Skriv et svar til: grafisk integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.